20 Септмври 2018
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6721 BGN
1 GBP = 2.1985 BGN
СТРАНА
12.10.2017 12:32

Коментари 0 / Видяна 351

Повдигнаха обвинение на зам.-шефа на Трето РПУ в Пловдив

Измамници викали ”шефе” на полицая Павлов и му плащали

 

 

Прокуратурата повдигна обвинение за подкуп на началника на сектор “Охранителна полиция” и зам.-шеф на Трето РПУ в Пловдив Стоян Павлов. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Подкупът, който до момента е доказано, че е получил Стоян Павлов, е в размер на 300 лева. Той е взел парите след извършена от двама мъже телефонна измама за 1300 лева. Единият от извършителите е добър познат на полицейския началник, който бе задържан вчера от служители на "Вътрешна сигурност".

„Доказателствата на прокуратурата се основават на СРС и на свидетелски показания. Миналата седмица само от едната телефонна измама, след получаване на сумата от 1300 лева, провеждат среща с Павлов и му плащат 300 лева за две неща. Първо - защото са го уведомили преди това за извършване на измамата и евентуално са поискали закрила от него преди да я извършват. И след получаването на 1300 лева отиват и, ако мога така да се изразя, се отчитат с 300 лева за тази измама”, посочи окръжният прокурор.

 

Тепърва ще се установява дали Стоян Павлов е съпричастен и към други телефонни измами.

В доказателствените материали двамата измамници наричат Стоян Павлов „шефе”. Те вече са обвинени за телефонни измами, като единият мъж е бил „муле” и в момента се укрива.

От прокуратурата уточниха, че наказанието, което очаква полицейския началник за престъплението, в което е обвинен, е от 3 до 10 години затвор. До момента е установено, че Павлов не е участвал пряко в телефонни измами, нито ги е ръководел, но престъпниците са разчитали на него за закрила.

Стоян Павлов дълги години бе служител на сектор "Издирване", а след това бе прехвърлен в Трето районно управление на МВР в Пловдив. През 2012 година той работи в сектор "Криминална полиция", когато в нощта на 16 януари пламват двата автомобила на семейството му.

На ул. "Пере Тошев" в квартал "Кючук Париж" са опожарени "Алфа Ромео" и "Пежо", собственост на съпругата на Павлов, която е служителка в КАТ. Подпалвачите обаче така и не са заловени, а престъплението не е разкрито.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта