20 Септмври 2018
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6721 BGN
1 GBP = 2.1985 BGN
РЕГИОН
12.10.2017 14:18

Коментари 0 / Видяна 1222

Проверката на РУО установи: Твърденията на Бонка Ичкова не отговарят на истината

След прецизна и цялостна проверка в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, извършена от Регионално управление на образованието, се установи, че твърденията отправени от синдикалния лидер Бонка Ичкова не отговарят на истината.

Инспекцията бе инициирана, след протестно писмо, подписано от Бонка Ичкова, в което са поместени твърдения за множество нарушения в ЦЛТРДБ.

От издадения протокол след проверката на РУО, става ясно, че в ЦЛТРДБ се спазват всички нормативни законови и подзаконови актове. Липсата на каквито и да било нарушения, навеждат на мисълта, че отправените обвинения са с една единствена цел – уронване престижа на Община Благоевград .

От доклада, подготвен след проверката, става ясно, че твърденията за непровеждане на педагогически съвети през учебната 2016/2017 година, категорично не отговарят на истината.

Инспекторите от РУО заключват, че обвиненията за липса на длъжностни характеристики на служителите и за липса на всякакъв педагогически опит на директора на ЦЛТРДБ са абсолютно неверни.

Оказва се, че твърденията за въведени такси за децата в групите без „Предварителен и задълбочен анализ“ категорично са несъстоятелни.

Инспектори от РУО прецизно провериха и обвиненията за по-високо възнаграждение за длъжността „домакин“, в сравнение с възнагражденията на педагогическия персонал, като тук също твърденията се оказаха неверни.

Не са открити и нарушения, свързани с трансформиране на длъжността „финансов контрольор“ в зам.-директор.

В доклада си инспектори от РУО посочват, че проверката не е установила абсолютно никакви доказателства за целенасочени неправомерни проверки от ръководството.

Писмото, подписано от синдикалния лидер Бонка Ичкова, в които бяха записани конкретни обвинения, свързани с неспазване на законовите рамки, бе адресирано до представители на държавната и местната власт, а също така и до медиите.

Сега, когато всичко това се оказа откровена и зле скалъпена лъжа, възниква въпросът – какво защитава синдикалният лидер?!?

 

Ето и доклада, изготвен от РУО Благоевград:

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта