20 Септмври 2018
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6721 BGN
1 GBP = 2.1985 BGN
РЕГИОН
12.10.2017 16:19

Коментари 0 / Видяна 695

Две жалби срещу измамника Спас Василев са подавани в Районната прокуратура в Благоевград

Измамите на Спас Василев от Кочериново започват да излизат на бял свят. Оказа се в Районната прокуратура в Благоевград са подавани две жалби на измамени от Спас с евтини самолетни билети. Измамите са станали за 2010 и 2014 година.

„През 2011 година в Районна прокуратура – Благоевград е водено прокурорско разследване за измама по жалба на 5-ма души“, разказа районният прокурор Борислав Ковачки.

„То е било отново за измама с обещание за евтини самолетни билети. Досъдебното производство се е водило срещу неизвестен извършител и след 3 месеца е било прекратено. Жалбата е подадена от 4-ма съученици на Спас Василев и една негова учителка.

1800 лева са били предадени авансово на Спас Василев, че ще им организира екскурзия  до Милано и обратно с най-евтините самолетни билети, а като бонус им е обещавал, че ще ги заведе на опера в „Ла Скала“. Общо 11 души се опитал да завлече, но пари му дали само 5-ма“, допълни Районният прокурор.  

Той информира още, че тези дни от друг прокурор е било възобновено разследването от 2011 година за деянието извършено през 2010 година, насочено срещу Спас Василев. Защо е било спряно тогава ще установява проверка на Върховната касационна прокуратура.

„Обещавал им е, че ще ги води в миланската „Ла Скала“, но ги е пуснал под скалата“, пошегува се прокурор Ковачки.

 

През 2014 година в Районна прокуратура -Благоевград е била внесена нова жалба, касаеща Спас Василев за подобна измама със самолетни билети, но тя е била препратена в Дупница, защото деянието е било извършено в Кочериново.   

Припомняме, че десетки хора станаха жертва на измама от старателно изграден образ във „Фейсбук”. Профилът, кръстен „Александър Николов“, най-вероятно е именно на изпечения измамник Спас Димитров Василев от Кочериново.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта