15 Юли 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
23.05.2019 21:34

Коментари 0 / Видяна 305

270 000 българи на път за празниците

Стотици хиляди българи тръгват на път днес, заради дългия уикенд. Полицията обяви, че взима специални мерки за голямото пътуване. Вече е в сила забрана за движението на камиони по магистралите и основните пътища в страната. от КАТ са направили и реорганизация на движението на участъците от магистралите, където има ремонти.

 

Около 270 000 българи ще пътуват в трите почивни дни. Данните са на Института за анализи и оценки в туризма. Голяма част от хората ще предприемат пътувания в страната, по-малко са избрали екскурзии в чужбина. Целият ресурс на КАТ ще бъде по пътищата, за да регулира трафика при необходимост.

 

За да е сигурен, че ще има място в автобуса за Бургас, Иван Николов е дошъл на автогарата 2 часа преди дългото пътуване. „Очакваме да има много хора, които ще пътуват по празниците и трябваше по-рано  да дойдем”, обясни той.

 

Много от българите обаче ще прекарат почивните дни в чужбина, като най-предпочитаните дестинации на запад са Италия, Австрия, Германия и Испания. „Най-важното е да изберат компанията и оттам, нататък следва и всичко останало, тези които имат отговорност към семейство, към деца предпочитат ол инклузив, защото всеки може да си избере ястието, което иска”, коментира проф. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.  

 

210 000 българи са избрали да пътуват в страната за следващите три почивни дни, а  над 43 000 ще прекарат почивката си в южните ни съседки. „Общо взето едноседмичен пакет за едно лице в двойна стая в България започва от 219 лева средната цена, в Гърция 239, в Турция 228 лева, това е за олинклузив – закуска обед и вечеря”, обясни още проф. Драганов.

 

Най-изгодни остават къщите за гости. Проф. Драганов смята, че скандалът с тях е добра реклама за тези места за почивка. „Не говорим за тези чисти изключения, които сложиха катран в кацата с мед. Където бяха направени  проверките видях, че става въпрос за много сърцати хора, които са направили вкусна храна”, обясни той.

 

А за тези, които са на път у нас, пътна полиция предупреждава за местата, на които може да се образуват тапи, а оттам нервни шофьори и нарушения. „Най-сериозни затруднения се очакват на местата, където има временна организация за движението ремонти по „Хемус” и „Тракия”, там са направени необходимите реверсивни движения в посока изход, сега на 23, 24 и в неделя”, коментира комисар Росен Рапчев, началник на Пътната полиция.

 

През почивните дни ще има и акции на полицията. Служителите на реда ще следят за шофьори, употребили алкохол и наркотични вещества, както и за такива без правоспособност. Ще се следи и за шофиране в аварийните ленти. А трафикът по пътя Благоевград – Кулата е интензивно. На граничния пункт е спокойно, няма опашки. По-натоварени са участъците Благоевград – Симитли и Симитли – Банско.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта