07 Декември 2019
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.7666 BGN
1 GBP = 2.2956 BGN
СТРАНА
13.08.2019 17:27

Коментари 0 / Видяна 212

Все още не е загасен пожарът между хасковските села Брягово, Родопи и Любеново

Още по темата: Горските пожари в Австралия наближават Сидни, властите обезпокоени Пастор обърка светена вода и бензин Няма данни за пострадали българи при пожара в Одеса Жена загина при пожар в дома си Разказ от първо лице за нощта на трагедията в Младен Маринов: “В „Пирогов” не е е имало взрив” Сауна на хотел горя в Сандански Мъж изгоря при пожар в дома си Хале горя в с.Марикостиново, мъж пострада Няма очевидци на взрива в „Пирогов”

 

Все още не е изгасен пожарът, който избухна вчера между хасковските села Брягово, Родопи и Любеново. Към момента той е локализиран, но не е е овладян напълно. Огънят е обхванал близо 3000 декара треви, храсти и широколистна гора. Предполага се, че пожарът е възникнал в резултат на човешка небрежност.

 

20 военнослужещи с 5 автомобила от военното формирование 52 740 – Хасково се включиха в гасенето на горския пожар в Хасковско, съобщиха от Министерството на отбраната.

 

Огънят е под контрол. Засегнати са близо 8000 декара, 4000 от тях - широколистни гори.

 

Заради високите температури и силния вятър, могат да предизвикат пожари и затова усилията сега са да не се допусне неговото разрастване. В готовност са всички служители на дирекцията за пожарна безопасност в Хасково, както и хеликоптер на ВВС, който е готов да се притече на помощ при нужда.

Автор: БНТ, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта