14 Октомври 2019
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.7673 BGN
1 GBP = 2.2041 BGN
СВЯТ
28.08.2019 13:50

Коментари 0 / Видяна 163

Няма пострадали българи при наводненията в Япония

Още по темата: Увеличават се жертвите на наводненията в Испания Още жертви на наводненията в Испания Наводнения в руския Далечен изток Няма пострадали българи при наводненията в Япония Силни наводнения потопиха района на Мадрид Загинали и изчезнали след свлачища в Китай Мощна буря удари Истанбул, “Капалъ чарши” е под вода Още жертви в Мианмар след проливните дъждове Близо 100 загинали при наводнения в Индия Евакуираха британски град заради опасения от скъсване на язовирна стена

Няма данни за пострадали българи при наводненията в Югозападна Япония, причинени от проливни дъждове, съобщиха от българското Външно министерство.

 

Поради опасност от свлачища и преливания на реки, японските власти препоръчаха евакуацията на 700 000 жители в три префектури - Нагасаки, Сага и Фукока.

 

Японската метеорологична агенция излъчи предупреждение за най-висока пета степен на опасност от наводнения.

 

Според прогнозите на синоптиците, се очаква дъждовете да продължат до сутринта на  29 август и да достигнат около 200 мм в района на остров Кюшу и около 180 мм в района на Канто, включващ Токио.

 

 

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пребиваващи в или пътуващи до Япония, да спазват препоръките и указанията на местните власти и да следят редовно интернет-страницата на Японската метеорологична агенция.

 

При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Токио, както и с кризисния телефон на Ситуационния център в министерството.

Автор: "Дарик", E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта