19 Септмври 2019
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.7738 BGN
1 GBP = 2.2022 BGN
РЕГИОН
11.09.2019 16:00

Коментари 0 / Видяна 276

Ансамбъл за народни песни „Китка шарена“ село Катунци с куп отличия от Световен шампионат по фолклор "WORLD FOLK 2019"

Още по темата: Община Сандански ще монтира нови подземни контейнери за смет Община Сандански и Центъра за обществена подкрепа организира програма за родители „Догодина по същото време“ на сцена в Сандански В Сандански ще се проведе III Баскетболен турнир за младежи и ветерани за купата на общината Предстоящи събития в община Сандански Национална изложба „Карикатура“ 2019 година в Сандански Сърцето на парк „Свети Врач“ се превърна в сцена на изкуството Представители на Дипломатическия корпус посетиха Мелник и Роженски манастир Всички училища в Община Сандански са готови за първия учебен ден Ансамбъл за народни песни „Китка шарена“ село Катунци с куп отличия от Световен шампионат по фолклор "WORLD FOLK 2019"

 

От 21.08 до 01.09.2019 г. в черноморските ни курорти – Несебър, Бургас, Слънчев бряг, Поморие и Свети Влас се проведе деветото издание на Световния шампионат по фолклор "World Folk 2019”.

 

Фолклорният ансамбъл „Китка шарена“ към НЧ „Просвета – 1935“, с. Катунци с председател Стоян Ангов и художествен ръководител Евтим Зайков спечелиха симпатиите на журиращата комисия и аплодисментите на публиката и бяха номинирани за Гран При „Златен Орфей“. Отличени бяха и по трите основни критерия за оценяване на сценичните изяви в категория „Сценично поведение“. Към своята колекция с награди прибавиха и златен медал за модерен аранжимент на фолклорна музика.

 

За да споделят своите награди, част от ансамбъла посетиха кметът на Община Сандански – Кирил Котев, с благодарност за оказаната подкрепа, която общинското ръководство им дава. От своя страна кметът Котев им пожела здраве и още много успехи, които да популяризират не само нашия регион, но и българския дух и фолклор.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта