19 Февруари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.7743 BGN
1 GBP = 2.3161 BGN
СТРАНА
11.09.2019 17:03

Коментари 0 / Видяна 368

До днес бе срокът в ЦИК за регистрация за местните избори през октомври

Още по темата: Започва изплащането на възнагражденията на членовете на СИК-Благоевград Няма информация за тежки нарушения в изборния процес Трима се кандидатират за председател на ОбС - Сандански Равносметката от вота - 95 досъдебни производства, отчете МВР-шефът Кмет спечели 14-ти пореден мандат В Копривлен гласували с химикал със симпатично мастило ГЕРБ ще анализира резултатите от местния вот ЦИК обяви избирателната активност на втори тур Становище във връзка с изявление в СМО на г-н Андон Тодоров Кандидат за общински съветник в Благоевград оспори в Административен съд – Благоевград резултата от изборите за общински съветници в община Благоевград

 

До 17:00 часа днес партиите и коалициите, които искат да участват в изборите за местна власт, трябва да са направили своите регистрации и внесли необходимите подписи  в Централната избирателна комисия.

 

Пак до днес, 11 септември кметовете на общини определят местата за обявяване на избирателните списъци и уведомява за това ОИК.

 

От своя страна Общинските избирателни комисии  до днес, с решение трябва да  са определили броя на мандатите на общинските съветници за съответната община.

 

До 16.09.2019г. ОИК трябва регистрира партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети за участие в изборите за общински съветници и кметове.

Към момента са назначени  всички 265 общински избирателни комисии.

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта