26 Февруари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
РЕГИОН
23.10.2019 17:42

Коментари 0 / Видяна 1150

Полицията прави проверка на адресните регистрации в Кресна преди местния вот

Още по темата: Уволниха дисциплинарно началника на полицейския участък в Кресна Абитуриенти от Кресна откриха балната фиеста в Пиринско Няма нов проект за вариант за участъка на автомагистрала Проверяват сигнал за изхвърлени отпадъци в р. Струма при Кресна За да стане светло в душите на всички в община Кресна Общинските съветници от ГЕРБ-Кресна против предложеното от кмета за увеличение на таксата за битови отпадъци Административен съд – Благоевград потвърди избора на кмет на община Кресна Полицията прави проверка на адресните регистрации в Кресна преди местния вот 26-годишен от Кресна на съд, изнудвал момиче в интернет с голи снимки Повишена опасност от падащи камъни в Кресненското дефиле, Предела и Папаз Чаир

 

С около 700 души се е увеличило населението на Кресна от 2018-та до април тази година, затова от полицията са започнали да обикалят адресите, на които има регистрирани нови жители. Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че може да се стигне до дерегистрация на новите жители. В неделя на изборите в Кресна ще могат да гласуват 5174 души, като те ще избират между петима кандидати за общински кмет.

 

За да могат да упражнят правото си на глас, новите жители на Кресна трябва са се регистрирали по постоянен адрес преди 25 април. Вътрешният министър Младен Маринов обяви, че за 170 от новите жители се предполага, че са регистрирани без знанието на собствениците на жилищата.

 

Преди няколко дни в прокуратурата в Сандански е получен сигнал за съмнително увеличение на живеещите в общината. Затова от полицията са започнали проверки.

 

Юни месец тази година е била извършена проверка на новорегистрираните жители на общината след искане на областния управител на Благоевград. Нарушения не са били констатирани. Сега областната администрация иска нова проверка.

Освен в общинския център нови жители се регистрират и в близките села. А от общината обясниха, че броят на желаещите да имат постоянен адрес в Кресна всяка година е един и същ.

 

Местните жители казват, че непознати хора не са виждали в града.

 

От държавното обвинение в Сандански, обясниха, че преписката по случая е предадена за разглеждане в специализираната прокуратура, от където трябва да преценят има ли изборен туризъм или не.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта