11 Ноември 2019
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.7673 BGN
1 GBP = 2.2041 BGN
СТРАНА
08.11.2019 16:17

Коментари 0 / Видяна 146

ЕП ще изслуша новопредложените еврокомисари на 14 ноември

Още по темата: ЕП ще изслуша новопредложените еврокомисари на 14 ноември Възрастните хора - ценен актив на пазара на труда Средната пенсия ще достигне 412 лв. за 2020 г Премиерът Борисов ще участва в официалното откриване на участъка от автомагистралата по Коридор №10 от българската граница до Ниш Емил Радев: ЕП решително подкрепи отпадането на мониторинга за България Определят правилата за избор на нов председател на Антикорупционната комисия Двама нови депутати положиха клетва Над 100 000 деца и възрастни у нас имат затруднения в говора и комуникацията Депутатите ще почиват два дни преди балотажа Волен Сидеров и Лиляна Павлова вече не са депутати

 

Европейският парламент съобщи, че ще изслуша на 14 ноември новопредложените за еврокомисари от Унгария, Румъния и Франция.

 

Предварителната оценка дали предложените отговарят на изискванията срещу конфликт на интереси ще бъде дадена на 12 ноември, се уточнява в съобщението.

 

ЕП отбелязва, че едва след положително становище на правната комисия може да се пристъпи към същинския изпит.

 

На 21 ноември ще бъде взето окончателно решение дали изслушванията са били успешни, за да може евродепутатите да пристъпят към гласуването на целия състав на Европейската комисия с председател Урсула фон дер Лайен.

 

Предвижда се гласуването в пленарната зала в Страсбург на цялата комисия да се състои на 27 ноември, а за избора на новата ЕК е необходимо обикновено мнозинство от подадените гласове, пояснява ЕП.

 

Автор: БТА, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта