26 Май 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
08.11.2019 17:15

Коментари 0 / Видяна 710

Радев: 600 000 недействителни бюлетини - това отблъсква хората от урните

Още по темата: Протестиращи срещу Радев опънаха палатки пред президенството Радев: 1 май не е подарък, а резултат от волята за достоен живот на поколения Радев: Загубата на Милен Цветков е и загуба за българската журналистика Румен Радев: Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е в момента Президентът Румен Радев е на посещение в Трявна Радев: Нямам проблем с Борисов Радев не наложи вето върху актуализацията на бюджета Президентът пристигна в Благоевград Президентът Радев идва в Благоевград Радев: Честит празник, скъпи български жени!

 

България ще започне да просперира, когато започнем да уважаваме и спазваме законите.

 

Това заяви президентът Румен Радев в харманлийското село Славяново, където присъства на честването на празника на храм "Свети Архангел Михаил".

 

Пред журналисти държавният глава коментира актуални теми от деня.

 

Президентът бе категоричен, че трябва да се въведе машинно или електронно дистанционно гласуване, тъй като резултатите от последните избори показват, че сегашният изборен процес в България не работи, както трябва и нарушава демокрацията:

 

600 000 недействителни бюлетини, множество сгрешени протоколи, множество сигнали за корпоративен и купен вот. Всичко това, според Радев, отблъсква хората от урните.

 

Държавният глава отказа да коментира, какъв ще е следващият му ход, ако ВСС потвърди решението си за избора на Иван Гешев за главен прокурор.

 

    Румен Радев, президент на Република България: Моите действия и мотиви са изцяло в правомощията на моята институция. Оценката за професионалните и етични качества на кандидатите и техният избор са изцяло правомощия на ВСС.

 

Негова е и отговорността пред обществото. Нека не спекулираме, нито искам да влияя по някакъв начин, на ход сега е ВСС.

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта