28 Февруари 2020
1 EUR = 0.5113 BGN
1 USD = 0.5606 BGN
1 GBP = 0.4346 BGN
СВЯТ
01.12.2019 17:32

Коментари 0 / Видяна 618

Европа първа в света обяви „извънредно положение“ във връзка с промените в климата

Още по темата: Лидерите в Брюксел не успяха да договорят бюджета за следващите 7 години Среща на върха в Брюксел с държавите от Западните Балкани Българите възприемат ЕС като гарант за качеството на живот Променените визови правила на Европейския съюз влизат в сила Европарламентът иска въвеждане на единно зарядно устройство България с най-голямо намаление на безработицата за една година в ЕС Въвеждат обща минимална работна заплата в ЕС? 110 млн. лв. за развитие на човешките ресурси в България през тази година Какви са предизвикателствата пред ЕС през 2020 година Какви са предизвикателствата пред ЕС през 2020 година

Европа се превърна в „първия континент“ в света, който обявява извънредно положение във връзка с промените в климата. Това се случи, след като Европейският парламент одобри обявяването на символичния акт, част от опитите на Брюксел да обърне внимание на измененията в климата. Европарламентът гласува с 429 гласа „за“ срещу 225 „против“, като 19 депутати не присъстваха по време на вота.

 

Европейския парламент разполага с правомощия върху бюджета и законодателството на Европейския съюз. Той освен това играе роля в избирането на председател на Европейската комисия и се грижи институциите на ЕС да работят демократично.

 

 

Евродепутатът от партия „Обнови Европа“ Паскал Канфин, който инициира вота, заяви, че този символичен акт прави континента „първия в света“, който „обявява климатична извънредна ситуация“.

 

Той добави, че така ЕП отговаря на очакванията на гражданите на ЕС.

 

 

Общността отдавна е на преден план в глобалните дебати по отношение на измененията в климата. Това е роля, която Брюксел прие, след като САЩ се изтеглиха от Парижките споразумения за климата.

 

Членовете на Европейския парламент се избират от страните-членки и представляват интересите на над 500 млн. граждани на Общността. През годините и след множество промени в договореностите на ЕС, тази институция получи сериозни законодателни и бюджетни правомощия.

Автор: Агенция Фокус, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта