15 Юли 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СВЯТ
02.12.2019 16:00

Коментари 0 / Видяна 702

Борисов от Мадрид: България е на второ място в ЕС по намаляване на емисиите на въглероден диоксид

Още по темата: БСП внесе вота на недоверие срещу правителството Борисов: Взривяват бомби сред хората, защото знаят - видя ли кръв, тръгвам (Видео) Бойко Борисов: Имам план за консолидацията на България Борисов: Оставката на това правителството няма да подобри положението БСП внася вот на недоверие срещу кабинета на тема корупция Напрежението в деня на шестия простест в София ескалира Горанов: Правителството не обмисля оставка Американският посланик Херо Мустафа е в Министерски съвет Борисов: Направих повече от Тодор Живков, за това ли да дам оставка? Без ескалация на напрежението приключи петия ден на протести в София

 

За страните с висок дял на въглища в енергийния им микс като България преходът към климатична неутралност ще изисква по-високи нива на инвестиции и активни мерки в социалната сфера.

 

В България 46% от електроенергията се произвежда от въглищни централи, като през зимата този процент достига до 60.

 

Пред участниците в 25-ата конференция по изменение на климата в Мадрид Борисов изтъкна, че според статистиката на Евростат България е на второ място в ЕС по намаляване на емисиите на въглероден диоксид от изгарянето на изкопаеми горива за 2018 г.

 

"Емисиите на ЕС са само 9% от световните.

 

Затова трябва да убедим страните с развити икономики като САЩ, Китай и др. също да предприемат нужните мерки с оглед на тежките последствия, които промените в климата могат да предизвикат", коментира премиерът.

 

Министър-председателят Бойко Борисов участва в 25-ата конференция по изменение на климата в Мадрид, Испания

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта