06 Април 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СВЯТ
09.12.2019 17:06

Коментари 0 / Видяна 516

Не се очаква да бъдат спасени още хора след вулканичното изригване в Нова Зеландия

 

Полицията на Нова Зеландия не очаква да бъдат спасени повече хора от острова, на който неочаквано избухна вулкан по-рано през деня, предава AFP.

 

„Полицията вярва, че всеки, който би могъл да бъде изведен от острова жив, е спасен в момента на евакуацията", се казва в изявление на правоохранителните органи. „Въз основа на информацията, която имаме, ние не вярваме, че има оцелели на острова".

 

Последно бе съобщено, че броят на жертвите, загинали в резултат на изригването на вулкана Уайт Айлънд в Нова Зеландия, е достигнал до петима души. Съобщено бе и за „множество ранени“, без обаче да се конкретизира колко точно са те.

 

 

Жертвите „бяха петима от онези, които бяха спасени от острова по-рано през деня", уточни по-рано пред репортери заместник-комисарят Джон Тимс, като добави, че на 18 души се оказва лечение от наранявания. Някои от тях са с тежки изгаряния.

 

Властите нямат контакт с група от поне 10 души, останала на острова след изригването. „Не сме сигурни в тяхното благосъстояние", добави Тимс

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта