18 Януари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.7554 BGN
1 GBP = 2.2826 BGN
СВЯТ
10.12.2019 10:09

Коментари 0 / Видяна 470

Плащаме до 2780 лeвa за английска виза след Брекзит

Още по темата: Брекзит със сделка 31 януари. Следват нови тежки преговори Брекзит ще бъде гореща точка и през 2020 г. ЕС може да поиска удължаване на преходния период след Brexit Британският парламент одобри споразумението за Brexit Джонсън започва седмицата с рокади в кабинета Борис Джонсън: Великобритания ще напусне ЕС на 31 януари догодина Плащаме до 2780 лeвa за английска виза след Брекзит Джонсън спечели одобрение в британския парламент за предсрочни избори Европейският съвет одобри удължаване на Brexit ЕС отложи решението за отсрочка за Брекзит

 

Ако остане на власт, Борис Джонсън въвежда 3 типа за влизане във Великобритания.

 

Борис Джонсън се зарече да ограничи имиграцията от ЕС във Великобритания, ако на 12 декември спечели парламентарните избори.

 

Британският премиер заяви, че първата му задача ще е да осъществи Брекзит в края на януари, което ще му даде възможност да въведе визов режим и за влизащите в страната европейци.

 

По думите на Джонсън ще има три вида работни визи. Първата категория ще е за изключителни таланти в областта на науката, културата и икономиката. Премиерът даде пример с примабалерини и първи цигулки, които ще получават бързо разрешително за влизане в Обединеното кралство, дори да нямат сключен договор за работа, пише 24 часа.

 

Очаква се издаването на визи да става трудно и да не гарантира продължително оставане за европейците във Великобритания, както бе досега. Нискоквалифицираните работници, сред които са много българи, ще имат право само на едногодишна трудова виза, след което ще трябва да се върнат в родината за 12 месеца, преди отново да могат да кандидатстват.

 

Средноквалифицирани работници пък ще трябва да доказват, че имат осигурена работа, която ще им носи доход от 30 000 паунда годишно, за да получат 5-годишно трудово разрешително. В момента цените на британските визи за граждани извън ЕС са между 350 и 1200 паунда, като най-малко плащат студентите, а най-много – бизнесмените. В левово изражение това е от 810 до 2780.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта