28 Февруари 2020
1 EUR = 0.5113 BGN
1 USD = 0.5606 BGN
1 GBP = 0.4346 BGN
ОБЩЕСТВО
11.12.2019 18:47

Коментари 0 / Видяна 8058

Гаф след гаф при кмета Томов

Още по темата: ВАС решава съдбата на Румен Томов на 11 март Внасят утре във ВАС касационната жалба по казуса „Румен Томов” БСП застават твърдо зад Румен Томов Румен Томов обжалва отстраняването си. Кандидатира се отново за кмет Бусаров: Ще спазим закона и ще прекратим мандата на кмета Томов Съдът с указание за прекратяване правомощията на Румен Томов Съдът даде ход на делото по казуса Томов Започна заседанието по казуса “Томов” Задават ли се нови избори в Благоевград? Премиерът Борисов обжалва решението на ОИК по казуса „Томов“ Първо в Е 79 – две от партиите, подкрепили на изборите кмета Томов, внасят жалби в АС Благоевград

Днес 11.12.2019 г.,  седмица след изтичане на законно установения едномесечен  срок, кметът на Благоевград Румен Томов е подал молба за заличаване в Търговския регистър на предприятието му ЕТ „Румен Томов – АЛМА-ЕМ“, съобщава Струма.ком.

 

Скандалът около търговското предприятие на кмета Томов избухна вчера, след депозиран сигнал до ОИК Благоевград от бившия кмет Атанас Камбитов. В сигнала си Камбитов  посочи, че новоизбраният кмет на Благоевград  Румен Томов  управлява общината в нарушение на закона.

 

Днес пред репортер на Е 79 нюз Томов беше категоричен , че няма никакъв проблем около участието му в търговски предприятия  и заяви,че е подал всичките необходими документи към Търговския регистър в срок. Този следобед обаче се оказва, че закононарушението от негова страна е налице, тъй като именно днес в Търговски регистър е депозирана молба за заличаване на ЕТ „Румен Томов – АЛМА-ЕМ“.

 

Интересен е фактът, че молбата за заличаване е подадена от съпругa на директорката на Дирекция „Общинска собственост” в община Благоевград  Румяна Чорбаджийска – Георги Чорбаджийски, с когото явно кметът Томов е заменил вкаралата го в това приключение адвокат Анастасия Гебова.

 

Остава въпросът излъга ли тази сутрин гражданите на Благоевград кметът Румен Томов  с официалното си изявление, че всичко около участието му в търговски дружества е напълно законно?

 

И от тук нататък можем ли да му вярваме за всичко друго, което твърди?

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта