18 Януари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.7554 BGN
1 GBP = 2.2826 BGN
СВЯТ
13.12.2019 12:03

Коментари 0 / Видяна 642

Борис Джонсън: Великобритания ще напусне ЕС на 31 януари догодина

Още по темата: Брекзит със сделка 31 януари. Следват нови тежки преговори Брекзит ще бъде гореща точка и през 2020 г. ЕС може да поиска удължаване на преходния период след Brexit Британският парламент одобри споразумението за Brexit Джонсън започва седмицата с рокади в кабинета Борис Джонсън: Великобритания ще напусне ЕС на 31 януари догодина Плащаме до 2780 лeвa за английска виза след Брекзит Джонсън спечели одобрение в британския парламент за предсрочни избори Европейският съвет одобри удължаване на Brexit ЕС отложи решението за отсрочка за Брекзит

 

 

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че Великобритания ще напусне Европейския съюз на 31 януари догодина и обеща, че ще работи ден и нощ, за да се отплати за доверието на избирателите, след като неговата Консервативна партия спечели мнозинство от 76 места в извънредните общи избори.

 

Окончателният резултат все още не е официално обявен, но картината е повече от ясна –  убедителна победа на торите, Борис Джонсън пред разчистен път да изпълни Брекзит и да управлява през следващите пет години, като и съкрушително поражение на лейбъристите.

 

Борис Джонсън не дочака крайният резултат за да погледне напред:

 

„Това дава сега на нас, на новото ни правителство, шанс да зачетем демократичния вот на британския народ, да променим тази страна за добро и да дадем воля на потенциала на целия този народ“.

 

По-късно днес Борис Джонсън се очаква да посети кралицата в Бъкингамския дворец, за да получи мандат да състави правителство. А депутатите вероятно ще се явят на работа в парламента още във вторник.

 

Нощта бе кошмарна за лейбъристите, които претърпяха съкрушителни загуби в свои твърдини от десетилетия в Северна Англия, Мидландс и Уелс.

 

Очаква се техният лидер Джеръми Корбин да се оттегли.

 

Неприятна участ сполетя и лидера на либералдемократите Джо Суинсън, която загуби своето място, победена от кандидат на Шотландската национална партия – другият голям печеливш в тези избори.

 

Със своите 48 места в Камарата на общините се очаква шотландските националисти да продължат да отстояват призивите си за нов референдум за независимост на Шотландия. 

 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта