06 Април 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СВЯТ
13.12.2019 12:03

Коментари 0 / Видяна 826

Борис Джонсън: Великобритания ще напусне ЕС на 31 януари догодина

Още по темата: От януари 2021 г. желаещите да работят и учат във Великобритания ще кандидатстват по нова система Европейският химн е най-много свалян от интернет в Обединеното кралство Великобритания напуска ЕС тази нощ - какво трябва да знаем Великобритания напуска Европейския съюз Европейският съюз ратифицира сделката за Брекзит Каква промяна очаква Великобритания след Брекзит? 140 000 българи със статут на уседналост във Великобритания Борис Джонсън подписа споразумението за Брекзит Шефовете на ЕС подписаха споразумението за Брекзит Великобритания е готова да излезе от Евросъюза на 31 януари

 

 

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че Великобритания ще напусне Европейския съюз на 31 януари догодина и обеща, че ще работи ден и нощ, за да се отплати за доверието на избирателите, след като неговата Консервативна партия спечели мнозинство от 76 места в извънредните общи избори.

 

Окончателният резултат все още не е официално обявен, но картината е повече от ясна –  убедителна победа на торите, Борис Джонсън пред разчистен път да изпълни Брекзит и да управлява през следващите пет години, като и съкрушително поражение на лейбъристите.

 

Борис Джонсън не дочака крайният резултат за да погледне напред:

 

„Това дава сега на нас, на новото ни правителство, шанс да зачетем демократичния вот на британския народ, да променим тази страна за добро и да дадем воля на потенциала на целия този народ“.

 

По-късно днес Борис Джонсън се очаква да посети кралицата в Бъкингамския дворец, за да получи мандат да състави правителство. А депутатите вероятно ще се явят на работа в парламента още във вторник.

 

Нощта бе кошмарна за лейбъристите, които претърпяха съкрушителни загуби в свои твърдини от десетилетия в Северна Англия, Мидландс и Уелс.

 

Очаква се техният лидер Джеръми Корбин да се оттегли.

 

Неприятна участ сполетя и лидера на либералдемократите Джо Суинсън, която загуби своето място, победена от кандидат на Шотландската национална партия – другият голям печеливш в тези избори.

 

Със своите 48 места в Камарата на общините се очаква шотландските националисти да продължат да отстояват призивите си за нов референдум за независимост на Шотландия. 

 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта