27 Февруари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.8043 BGN
1 GBP = 2.3387 BGN
СТРАНА
13.12.2019 17:31

Коментари 0 / Видяна 470

България ще заведе дело в Съда на ЕС, ако пакетът "Мобилност" бъде приет

Още по темата: Лидерите в Брюксел не успяха да договорят бюджета за следващите 7 години Среща на върха в Брюксел с държавите от Западните Балкани Българите възприемат ЕС като гарант за качеството на живот Променените визови правила на Европейския съюз влизат в сила Европарламентът иска въвеждане на единно зарядно устройство България с най-голямо намаление на безработицата за една година в ЕС Въвеждат обща минимална работна заплата в ЕС? 110 млн. лв. за развитие на човешките ресурси в България през тази година Какви са предизвикателствата пред ЕС през 2020 година Какви са предизвикателствата пред ЕС през 2020 година

 

България и страните от Централна и Източна Европа ще заведат дело в Съда на Европейския съюз, ако пакетът “Мобилност” бъде приет окончателно, заяви транспортният министър Росен Желязков. Според България, приетите текстове са дискриминационни и непропорционални и влизат в противоречие с обявената политика на новата ЕК за по-ниски нива на въглеродни емисии във въздуха.

 

На 18 декември предстои пакетът да бъде гласуван в Съвета на ЕС на ниво заместник-постоянни представители.

Двете добри новини за България са, че шофьорите ще имат право да избират къде да почиват: в кабината на камиона или на охраняем паркинг и че камионът ще се връща на 8, а не на 4 седмици, каквото беше първоначалното предложение.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта