26 Февруари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.811 BGN
1 GBP = 2.3522 BGN
СВЯТ
16.12.2019 10:50

Коментари 0 / Видяна 362

Джонсън започва седмицата с рокади в кабинета

Още по темата: Европейският химн е най-много свалян от интернет в Обединеното кралство Великобритания напуска ЕС тази нощ - какво трябва да знаем Великобритания напуска Европейския съюз Европейският съюз ратифицира сделката за Брекзит Каква промяна очаква Великобритания след Брекзит? 140 000 българи със статут на уседналост във Великобритания Борис Джонсън подписа споразумението за Брекзит Шефовете на ЕС подписаха споразумението за Брекзит Великобритания е готова да излезе от Евросъюза на 31 януари Кампания събира средства, за да може "Биг Бен" да прозвучи в деня на Брекзит

 

 Британският премиер Борис Джонсън ще започне седмицата след изборната си победа с размествания в кабинета.

 

Седмица, в която депутатите ще се завърнат на работа във вторник, новата парламентарна сесия ще бъде открита официално с традиционната реч на кралицата в четвъртък, а в петък ще бъде внесено законодателството за Брекзит.

 

Очаква се Борис Джонсън да използва внушителното си мнозинство от 80 места в Камарата на общините и да изгради възможно най-добрия екип, за да извади Обединеното кралство от ЕС на 31 януари.

 

Очакванията на този етап са, че няма да станем свидетели на големи рокади, но някои депутати могат да получат големи повишения след изявите им в предизборната кампания, докато други бъдат понижени заради сериозни гафове.

 

В категорията на последните попада и един от най-изявените брекзитиери – лидерът на Камарата на общините Джейкъб Рийс-Мог, който изчезна от сцената след неадекватните му коментари за големия пожар в „Гренфел тауър“ в Лондон.

 

Други застрашени са министърът на търговията Лиз Тръс и министърът за Северна Ирландия Джулиън Смит - верен съюзник на Тереза Мей, който беше изолиран по време на кампанията.

 

Бившият министър на отбраната Пени Мордант обаче може да се завърне на бял кон като награда за това, че подкрепи сделката за Брекзит на Джонсън, след като стана премиер.

 

Тя беше уволнена от Джонсън, защото подкрепи другия основен претендент за лидер на торите Джеръми Хънт, но за оказаната впоследствие подкрепа се очаква тя да бъде възнаградена.

 

Хора като Майкъл Гоув и заместник министърът на финансите Риши Сунак също могат да очакват големи повишения заради отличните им медийни изяви в кампанията.

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта