27 Февруари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.8043 BGN
1 GBP = 2.3387 BGN
РЕГИОН
16.12.2019 14:51

Коментари 0 / Видяна 492

Кметът Димитър Бръчков: Подготвяме възражение срещу изграждането на крематориум в община Петрич

Още по темата: Петрич се преклони пред Апостола на свободата OLAF започна разпити в Петрич на тема строеж или реконструкция е новият музей за 1,5 млн. лв. Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ проверява община Петрич Втори двоен „цар“ короноваха в Коларово на Трифон Зарезан Мащабен проект обнови Родилно отделение в Петрич Административен съд – Благоевград обяви частична недействителност на избора на Общински съвет – Петрич Беласица Петрич победи с 2:0 Академия Пандев В Петрич връчиха отличия „Спортист на годината“ ОИК Петрич отстрани кметицата на с.Коларово, сгафила както кмета Томов Наградени бяха участниците в „Станчинарски игри“ 2020 г.

 

Две уточнения по темата за изграждането на крематориум от фирмата „Евиян 1“ ООД прави общинското ръководство на Петрич – първо, че става въпрос за инвестиционно намерение на частен възложител и второ, че още при получаването на писмото от РИОСВ за получено при тях уведомление, кметът Димитър Бръчков е изразил становище против реализацията на подобен проект.

 

„Ще изпълним всички необходими действия за прекратяване на тази процедура. Това е разпореждането на кмета“, посочи днес зам. кмета по „ТСУ и С“ инж. Минка Салагьорова.

 

Тя уточни, че задължително всички инвестиционни намерения на най-ранен етап се обявяват пред РИОСВ-Благоевград и в момента инспекцията е открила процедура за преценяване необходимостта от ОВОС /оценка на въздействието върху околната среда/, а Община Петрич е задължена да публикува на интернет страницата си това инвестиционно намерение. „Това е процедура, която е независима от Общината и се води в РИОСВ.

 

Няма допускане от Общински съвет за проектиране на Подробен устройствен план и не са издавани никакви разрешителни документи от Община Петрич“, каза също по темата Минка Салагьорова.

 

Заместник-кметът поясни още, че инвестиционното  намерение за изграждането на крематориум категорично противоречи на предвижданията на предварителния проект на Община Петрич за Общ устройствен план.

 

Минка Салагьорова призова този въпрос да не бъде политизиран, защото в настоящия момент е необходимо единство на действията.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта