26 Февруари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.811 BGN
1 GBP = 2.3522 BGN
ОБЩЕСТВО
16.12.2019 15:41

Коментари 0 / Видяна 4642

Второ заседание на ОИК Благоевград по казуса Томов- кога комисията ще вземе окончателно решение?

Още по темата: ВАС решава съдбата на Румен Томов на 11 март Внасят утре във ВАС касационната жалба по казуса „Румен Томов” БСП застават твърдо зад Румен Томов Румен Томов обжалва отстраняването си. Кандидатира се отново за кмет Бусаров: Ще спазим закона и ще прекратим мандата на кмета Томов Съдът с указание за прекратяване правомощията на Румен Томов Съдът даде ход на делото по казуса Томов Започна заседанието по казуса “Томов” Задават ли се нови избори в Благоевград? Премиерът Борисов обжалва решението на ОИК по казуса „Томов“ Първо в Е 79 – две от партиите, подкрепили на изборите кмета Томов, внасят жалби в АС Благоевград

 

Днес следобед Общинската избирателна комисия се събра на второ заседание във връзка с казуса с незаличената фирма на кмета на Благоевград Румен Томов.

 

По информация на председателят на ОИК адв. Мартин Бусаров предстои да бъде изготвен  и одобрен текст на писмото, което ще бъде изпратено до градоначалника и на което той трябва да отговори или направи писмено възражение до ОИК  в законно установения тридневен срок от получаването. Едва тогава ще бъде свикано и заседанието по същество, на което членовете на избирателната комисия ще разгледат и обсъдят събраните доказателства и получени документи в ОИК, и ще гласуват дали да бъде прекратени предсрочно мандата на кмета Томов или сигналът ще бъде отхвърлен.

 

 Междувременно стана ясно, че в ОИК са постъпили документите изискани от Агенцията по вписванията- Търговски регистър и Регистър по ЮЛНЦ, от които е видно, че към дата 4.12.2019г. няма подадено заявление по съответния образец, с което се желае заличаване на търговеца от регистъра.

 

Писмо е получено и от Общински съвет Благоевград, с което комисията е уведомена, че към съвета към 12.12.2019г. няма постъпило уведомление за прекратяване на участие в търговски предприятия от страна на кмета Р. Томов в указания срок от 30 дни след неговото избиране.

 

 

По всяка вероятност преди празниците ОИК ще вземе своето решение. Какво ще бъде то- дали ще надделее върховенството на закона или партийните пристрастия предстои да разберем.

 

 

 

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News; Снимки: Магдалена Тренчева
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта