01 Март 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
РЕГИОН
19.12.2019 15:12

Коментари 0 / Видяна 920

Общинските съветници от ГЕРБ-Кресна против предложеното от кмета за увеличение на таксата за битови отпадъци

Още по темата: Уволниха дисциплинарно началника на полицейския участък в Кресна Абитуриенти от Кресна откриха балната фиеста в Пиринско Няма нов проект за вариант за участъка на автомагистрала Проверяват сигнал за изхвърлени отпадъци в р. Струма при Кресна За да стане светло в душите на всички в община Кресна Общинските съветници от ГЕРБ-Кресна против предложеното от кмета за увеличение на таксата за битови отпадъци Административен съд – Благоевград потвърди избора на кмет на община Кресна Полицията прави проверка на адресните регистрации в Кресна преди местния вот 26-годишен от Кресна на съд, изнудвал момиче в интернет с голи снимки Повишена опасност от падащи камъни в Кресненското дефиле, Предела и Папаз Чаир

 

Общинските съветници от групата на ГЕРБ в Кресна няма да гласуват предложението на кмета от БСП Николай Георгиев за драстично увеличение на таксата за битови отпадъци. За жителите на Кресна кметът предлага двойно увеличение на такса смет, като тя се вдига от 3‰ на 6‰ на база данъчната оценка на имота. В останалите категории скокът също е осезаем.

Общинските съветници от ГЕРБ заявиха, че разбират необходимостта от осъвременяване на такса смет, но не и по този начин. Според тях данъкът трябва да бъде изчисляван според това от колко души се състои домакинството, а не върху оценката на имота.

 

„Смятането на таксата според данъчната оценка на имота не е справедливо и не отговаря на начина, по който в домакинствата се генерира смет. Самата сграда не натрупва и не изхвърля боклук – това е резултат от ежедневието на хората, които я обитават. Изчисляването на такса смет на база броя членове в домакинството е единственият начин този налог да отразява едно реално и обективно съотношение потребление/плащане, що се отнася до битовите отпадъци“, коментира Валентина Таскова, общински ръководител на ГЕРБ - Кресна и общински съветник.

 

Общинските съветници на ГЕРБ са категорични, че  ще продължат да алармират обществеността, когато според тях е на лице нередност и некоректно отношение на кметския екип към жителите на общината.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта