29 Октомври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СВЯТ
23.12.2019 15:51

Коментари 0 / Видяна 910

Венеция отново под вода

Още по темата: Висок прилив наводни част от Венеция Обилни дъждове в Австралия предизвикаха наводнения, но потушиха пожари Жертвите на наводненията в Бразилия са близо 60 Венеция отново под вода 4 са вече жертвите на наводненията във Франция Заради дъждовете- падна част от магистрала в Италия Проливните дъждове в Италия и Франция доведоха до жертви Флоренция и Пиза заплашени от наводнения Щетите от наводненията във Венеция надхвърлят 1 млрд. евро Две жертви на наводненията във Венеция

 

Голяма част от Венеция се оказа под вода.

 

Приливът приливът достигна 144 см и над 60% от историческия център на града бе наводнен, предаде ДПА. Приливите се смятат за изключително високи при равнище от най-малко 140 см.

 

В най-новата история на града е имало около 20 подобни случая, но напоследък те зачестиха и мнозина обвиняват за това климатичните промени.

 

Венеция е призната за обект на световното културно наследство от ЮНЕСКО. Градът все още се възстановява от рекордно високото равнище на водата на 12 ноември, когато приливът достигна 187 см. Това беше най-високото равнище от 53 години и причини огромни щети.

 

Улиците на Венеция започват да се наводняват, едва когато равнището на прилива достигне границата от 100 см, отбелязва ДПА. Хотелиери от града съобщават за рекорден брой отменени резервации и се оплакват, че наводнението миналия месец е уплашило туристите.

 

Според тях градът все още е безопасен. Италианското правителство строи система против наводнения, с която да защити Венеция, но тя все още не е готова за експлоатация.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта