28 Февруари 2020
1 EUR = 0.5113 BGN
1 USD = 0.5606 BGN
1 GBP = 0.4346 BGN
ОБЩЕСТВО
27.12.2019 12:40

Коментари 0 / Видяна 3452

ГЕРБ внася жалба до Административен съд срещу решението на ОИК Благоевград за запазване на длъжност на кмета Румен Томов

Още по темата: ВАС решава съдбата на Румен Томов на 11 март Внасят утре във ВАС касационната жалба по казуса „Румен Томов” БСП застават твърдо зад Румен Томов Румен Томов обжалва отстраняването си. Кандидатира се отново за кмет Бусаров: Ще спазим закона и ще прекратим мандата на кмета Томов Съдът с указание за прекратяване правомощията на Румен Томов Съдът даде ход на делото по казуса Томов Започна заседанието по казуса “Томов” Задават ли се нови избори в Благоевград? Премиерът Борисов обжалва решението на ОИК по казуса „Томов“ Първо в Е 79 – две от партиите, подкрепили на изборите кмета Томов, внасят жалби в АС Благоевград

 

Това потвърди на днешната пресконференция областният координатор на ПП ГЕРБ - Благоевград и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. „Като независим и компетентен орган, съдът ще се произнесе по казуса.” каза Новаков.

 

Днес изтича срокът,  в който може да бъде внесена жалба в Административен съда срещу решение N 300 на ОИК Благоевград от 20.12.2019, с което мнозинството от  членовете на комисията отхвърлиха сигнала на бившия градоначалник д-р Атанас Камбитов и оставиха на длъжността му инж. Румен Томов, кмет на Благоевград, в пълно противоречие със ЗМСМА.

 

Единствено централите на политическите партии издигнали кандидати за кметове на изминалите в края на октомври местни избори могат да оспорват решението на комисията по съдебен ред. Днес ПП ГЕРБ внася жалба срещу решение 300 на ОИК Благоевград.

 

Предстои в съвсем кратко време да станем свидетели на решението на АС Благоевград, а при евентуално обжалване и на Висшия административен съд. Възможността за предсрочни избори за кмет в Благоевград се очертава все по-ясно.

 

На пресконференцията на ПП ГЕРБ освен  областният координатор Андрей Новаков участие взеха и народните представители Даниела Савеклиева, Георги Динев, Александър Мацурев, д-р Емил Тончев и Стефан Апостолов. Всеки от тях направи кратък анализ на изборните резултати и даде информация за свършената в комисиите на парламента работа през настоящата година, най-вече в частта касаеща Благоевградска област и отделните градове в нея.

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News; Снимки: Магдалена Тренчева
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта