28 Февруари 2020
1 EUR = 0.5113 BGN
1 USD = 0.5606 BGN
1 GBP = 0.4346 BGN
ОБЩЕСТВО
27.12.2019 14:10

Коментари 3 / Видяна 8720

Първо в Е 79 – две от партиите, подкрепили на изборите кмета Томов, внасят жалби в АС Благоевград

Още по темата: ВАС решава съдбата на Румен Томов на 11 март Внасят утре във ВАС касационната жалба по казуса „Румен Томов” БСП застават твърдо зад Румен Томов Румен Томов обжалва отстраняването си. Кандидатира се отново за кмет Бусаров: Ще спазим закона и ще прекратим мандата на кмета Томов Съдът с указание за прекратяване правомощията на Румен Томов Съдът даде ход на делото по казуса Томов Започна заседанието по казуса “Томов” Задават ли се нови избори в Благоевград? Премиерът Борисов обжалва решението на ОИК по казуса „Томов“ Първо в Е 79 – две от партиите, подкрепили на изборите кмета Томов, внасят жалби в АС Благоевград

 

Преди минути стана ясно, че освен ГЕРБ, в Административен съд Благоевград  са депозирани още 2 жалби срещу решението на ОИК Благоевград да остави на кметския стол инж. Румен Томов.

 

Интересното в случая е, че това са партии, изразили подкрепата си на втори тур на изборите, само преди 2 месеца за кандидатурата на Томов за кмет на Благоевград.

 

Това са ПП МИР и ПП Нова Aлтернатива.

 

В разговор с репортер на Е 79 лидерите в Благоевград на партиите – адв. Албина Анева и Валери Смиленов потвърдиха, че преди минути са входирали жалби в Административен съд от името на партийните им централи.

 

Валери Смиленов изрази възмущението си от решението на ОИК Благоевград.

 

В отговор на въпроса ни, какви са мотивите им адв. Анева каза: „Законът е категоричен, който в срок не приключи със заличаването на фирмите, е в пряко нарушение на чл. 41, ал. 3 от ЗМСМА.

 

А той е допуснал още нарушения- не е входирал в срок и заявления до Общински съвет и Общинска избирателна комисия.

 

Това са становищата на нашите партийни лидери. Цитирали сме и в двете жалби многобройната съдебна практика в аналогични случаи.”- бе категорична адв. Анева.

 

Остава да изчакаме самото решение на Административен съд и евентуалното му обжалване пред ВАС.

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари:

epa, 27.12.2019 14:56

Много се застоя Томкаааааааааа, време е да си ходиш

Стеф, 27.12.2019 14:49

Ами има проблеми понеже Томов много бързо си повярва и си помисли че като е станал кмет вече на никой нико не дължи.Албшна обаче е от стара коза яре и сбърка като я прецака за председател.

Аз, 27.12.2019 14:35

Проблемите в рая започнаха доста бързо.Томееее,така е брат то не като да избиеш една плоча.

1

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта