28 Февруари 2020
1 EUR = 0.5113 BGN
1 USD = 0.5606 BGN
1 GBP = 0.4346 BGN
СВЯТ
13.01.2020 12:20

Коментари 0 / Видяна 586

Обявиха бедствено положение на Филипините

Още по темата: Смъртен случай и ранени в Германия заради силни ветрове и снеговалежи Метеоролозите обясниха необичайно топлата зима Идва студ и сняг Градусите рязко скачат от неделя Бурята Денис взе жертви във Великобритания Идват дъжд и сняг след пролетните температури Бурята Денис удари Великобритания Ураганни ветрове със скорост 255 км/ч удариха Исландия Студ в Саудитска Арабия, над 20 градуса на Антарктика Циклонът „Киара“ ни връхлита през следващите дни

 

Бедствено положение беше обявено днес на територията на провинция Батангас на Филипините след изригването на вулкана Таал, съобщи РИА Новости, цитирани от БГНЕС.

 

В неделя вулканът Таал изхвърли пепел с височина от 1 км.

 

Институтът по вулканология и сеизмология на Филипините повиши нивото на опасност от изригване на вулкани до трета степен по петобална скала. Службата препоръча и евакуацията на съседи на вулкана райони.

 

Заради опасност от изригване властите започнаха евакуация на три населени места в провинция Батангас с население над 80 000 души.

Затворено бе и международното летище в Манила.

 

По-късно нивото на опасност бе повишено на четвърто и бе отправена препоръка за пълна евакуация на населението, намиращо се близо до територията на вулкана.

 

Управлението за гражданска авиация на Филипините препоръча на самолетите да избягват въздушното пространство близо до вулкана.

 

Обявеният режим за бедствие предполага използването на финансови средства от специален фонд за оказване на помощ, възстановяване, реконструкция и други дейности за стабилизиране на ситуацията в пострадалите райони.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта