19 Февруари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.7743 BGN
1 GBP = 2.3161 BGN
РЕГИОН
14.01.2020 10:31

Коментари 0 / Видяна 740

Лалка Бенгюзова на гости в Сандански

Още по темата: С възпоменателна церемония Община Сандански ще отбележи 147 години от гибелта на Васил Левски „Виното и жените в античния свят“ в Археологическия музей в Сандански Фестивал на виното събра в Мелник ценители от цяла България Празникът „Златен грозд“ започва в Мелник Изложба “Виното и жените в античния свят“ ще има в град Сандански Още пари за саниране, кандидатстване - до 27 март, град Сандански е в обсега на програмата „Златен грозд“ 2020 – Мелник се включва в кампанията в подкрепа на Никол Дамбова от Сандански ГЕРБ – Сандански: Настояваме кметът да изпълни предизборното си обещание за безплатни детски градини в общината Шестима задържани при акция „Антидрога“ в Санданско Макето се завърна във Вихрен Сандански

 

За втори път журналистката ще гостува на читателска публика в град Сандански.

 

В края на 2014 г. тя представи документалната си поредица „Ванга в народната памет“, която включва спомените на 120 съвременници на пророчицата. Миналата година излезе от печат последната, шеста част.

 

2019 година бележи поврат в творческите й занимания. Дебютира с кратки разкази. Сборникът „Жрицата от Нейне“ съдържа странни истории за любовта, приятелството и дълга.

 

Героите пътешестват из дълбините на Вселената, напред и назад във времето. Чрез сънищата и базираните на научни хипотези фантазии, оживява бъдещето, а теориите за кармата и прераждането обясняват поведението и избора на героите.

 

Като нишки в тъканта на повествованието са вплетени главните послания:

 

1) Доброто съществува и винаги накрая побеждава!

2) Любовта е вселенски закон, на който се подчинява целият видим и невидим свят.

 

Срещата с писателката и журналистката Лалка Бенгюзова ще се проведе на 15 януари 2020 г. (сряда) от 17.00 часа в Художествената галерия на Дома на културата.

 

Нека се пренесем в света на авторката и да помечтаем заедно!

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта