25 Септмври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
14.01.2020 11:31

Коментари 0 / Видяна 584

Окончателно: Кметът на Несебър остава на поста си

 

Кметът на Несебър Николай Димитров остава на поста си.

 

Решението е окончателно и е на Апелативния специализиран наказателен съд.

 

"Простил съм на всички. Не пожелавам на никого това, което ми се случи", лаконично каза извън залата Димитров.

 

От съда поискаха да не бъде остраняван от длъжността, защото предстои приемане на бюджета.

 

Отстраняването от длъжност на избрания за четвърти мандат с 8081 гласа кмет на Несебър бе поискано от прокуратурата само 5 дни, след като той бе пуснат на свобода с парична гаранция от 50 000 лева.

 

Прокуратурата не протестира освобождаването, но поиска отстраняването, защото можел да повлияе на свидетелите, на които той бил работодател.

 

Адвокатът на Димитров Петър Атанасов изтъкна, че има само двама защитени свидетели, за които може да се предположи хипотетично, че са служители в общинското дружество за поддръжка в град Несебър.

 

До момента пред съдия са били разпитани 15 свидетели, като нито един от тях дори основният - Димитър Балинов, не се намират в служебни взаимоотношения с кмета.

 

Защитникът също така посочи, че престъплението, за което е обвинен, се твърди, че е извършено в качеството му за кандидат за кмет, а законът е категоричен, че отстраняване се иска само при обвинение за престъпление, извършено във връзка с работата.

 

Адвокат Атанасов каза, че правото на труд е конституционно право. Съдът посочи, че няма как Димитров да бъде отстранен от длъжност именно защото той е обвинен за престъпление в качеството му на кандидат-кмет.

Автор: 24 часа, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта