18 Януари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.7554 BGN
1 GBP = 2.2826 BGN
СТРАНА
14.01.2020 12:48

Коментари 0 / Видяна 368

Атанас Урджанов: Очаква се повишение на цените на колбасите с над 10%

Още по темата: ПРСР отпуска средства за справяне с последиците от болестите по животните у нас КНСБ настоява за директива за минималната работна заплата Средният осигурителен доход за страната за ноември 2019 г. е 1015,82 лева Атанас Урджанов: Очаква се повишение на цените на колбасите с над 10% Инспекцията по труда с проверки за недеклариран труд през новата година Близо 24 млрд. лв. са постъпленията в НАП за 2019 г. Увеличава се данъчната тежест върху българите Денят на данъчната свобода на българина е 15 май 2020 г. Анализатори прогнозират ръст на заплатите през 2020 г. Тръгна официално газовата борса

 

Очаква се повишение на цените на колбасите в търговската мрежа с над 10%. Това каза Атанас Урджанов, председател на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) пред "Фокус".

 

Той отбеляза, че не може да прогнозира дали се очаква нов скок в цената на свинското месо заради временната забрана на движение на свине от и към животновъдни обекти и кланици, свързана с новите случаи на африканска чума, тъй като и към момента месото, което се предлага основно свежо в търговската мрежа, е скъпо, но и го няма.

 

„Ситуацията в бранша е критична. Още в началото на 2019 година сигнализирахме, че по повод африканската чума по свинете в Китай са избити над 50% от поголовието и цената на свинското месо ще се покачи много.

 

И до края на година цената на свинското месо в България се покачи с над 60%. Свинското месо е недостатъчно за пазара в страната, не е тайна, че работим и със суровини от Европа – Германия, Дания, Испания и Франция, но толкова висока цена до момента не е имало. Сега очакваме повишение на цената на колбасите.

 

Още в края на ноември сигнализирахме търговските вериги, че трябва да повишим нашите цени с над 10% и в момента очакваме да бъдат приети“, коментира той.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта