18 Януари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.7554 BGN
1 GBP = 2.2826 BGN
РЕГИОН
14.01.2020 13:47

Коментари 0 / Видяна 774

Наградени бяха участниците в „Станчинарски игри“ 2020 г.

Още по темата: ОИК Петрич отстрани кметицата на с.Коларово, сгафила както кмета Томов Наградени бяха участниците в „Станчинарски игри“ 2020 г. Илко Стоянов вече не е заместник-кмет на Петрич Анна Смилянова е новият управител на Специализираната болница за рехабилитация – Марикостиново На три места в Петрич беше извършен ритуалът за Богоявление С празничен концерт на открито в Петрич ще посрещнат новата 2020 година След полицейска акция в Петрич няколко задържани за наркотици Атанас Кобуров встъпи като председател на РС – Петрич, церемонията уважи шефът на ВКС Лозан Панов Кметът Димитър Бръчков: Подготвяме възражение срещу изграждането на крематориум в община Петрич Петрички села на протест срещу крематориум

 

На тържествена церемония снощи бяха наградени станчинарските групи, участници в игрите на първи януари в Петрич. Включиха се над 1 500 души.

 

Връчени бяха плакет и диплом на класираните на първите три места – група „Дълбошница“, група „Братя Соколови“ и група „Казармите“. Осем бяха специални отличия, три от тях за най-малките участници – Даниел Илиев, Кристиян Запров и Ивайло Тунов.

 

Най-възрастният участник, удостоен с грамота и плакет беше 80-годишният Петър Митов от кв. „Виздол“. Кметът Димитър Бръчков пое ангажимент Община Петрич да продължи да подкрепя финансово организационната дейност на станчинарските групи, като пазители на традициите и открои приемствеността, която и тази година се отчита. Той пое ангажимент да се повиши финансирането за групите.

 

Депутатът Георги Динев сравни игрите в Петрич с тези в Банско и обобщи, че представянето на петричките групи и мащабността на самото мероприятия го правят изключително горд.

 

Ръководителите на групи бяха поздравени и от председателя на Комисията по образование към Общински съвет Светла Данаилова. Заместник-кметът Илияна Попова каза, че станчинарските игри са добрата изходна точка за развитие на туризма в петричко и през следващите години ще се работи в тази посока.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта