28 Февруари 2020
1 EUR = 0.5113 BGN
1 USD = 0.5606 BGN
1 GBP = 0.4346 BGN
СТРАНА
15.01.2020 09:37

Коментари 0 / Видяна 348

Нова сесия на парламента - избират нов министър

Още по темата: Изслушват Бойко Борисов в парламента днес Отмениха концерт на Гвардейския оркестър в зала България заради коронавируса Засега няма промяна в достъпа до здравеопазване на българите във Великобритания Патриотите на крачка от бой в парламента Депутатите изслушват Ананиев и Маринов за мерките срещу коронавируса Държавен вестник обнародва Закона за хазарта Няма да питаме съседите при регистрация на апартамент или стая за гости Само Спортният тотализатор ще организира лотарийни игри Поправките в закона за влизането ни в еврозоната минаха и на второ четене без дебат Депутатите приеха курсът на лева към еврото да остане същият

 

Днес се открива новата сесия на 44-то Народно събрание. Очакват се изказвания от парламентарните групи за приоритетите през новия политическия сезон.

 

Депутатите ще започнат работа през новата 2020 г. с гласуване на персонални промени в Министерския съвет. За министър на околната среда и водите на мястото на Нено Димов е предложен Емил Димитров от "Обединени патриоти".

 

В коментар по NOVA преди заседанието на НС стана ясно, че от партия "Воля" ще напуснат пленарната зала и няма да гласуват, а от БСП ще натиснат бутона "против" тази кандидатура.

 

След това седмичната проектопрограма предвижда парламентът да разгледа на второ четене Законопроекта за маслодайната роза.

 

В четвъртък се предвижда депутатите да обсъдят на първо четене промени във Валутния закон.

 

След това ще разгледат на първо четене промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа, както и Годишните доклади на Комисията за регулиране на съобщенията за 2018 г. и за пазара на пощенски услуги за 2018 г.

 

В петък се предвижда парламентът да обсъди Доклад за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба през 2018 г. от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет.

 

След това е предвиден редовен парламентарен контрол.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта