27 Февруари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.8043 BGN
1 GBP = 2.3387 BGN
СТРАНА
15.01.2020 10:29

Коментари 0 / Видяна 402

ГЕРБ: През тази година няма да има предсрочни избори

Още по темата: Отмениха концерт на Гвардейския оркестър в зала България заради коронавируса Засега няма промяна в достъпа до здравеопазване на българите във Великобритания Патриотите на крачка от бой в парламента Депутатите изслушват Ананиев и Маринов за мерките срещу коронавируса Държавен вестник обнародва Закона за хазарта Няма да питаме съседите при регистрация на апартамент или стая за гости Само Спортният тотализатор ще организира лотарийни игри Поправките в закона за влизането ни в еврозоната минаха и на второ четене без дебат Депутатите приеха курсът на лева към еврото да остане същият Ратификацията на СЕТА мина на първо четене в парламента

 

През тази година няма да има предсрочни избори, следващите ще са догодина, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация по повод началото на новата пленарна сесия на Народното събрание.

 

От парламентарната трибуна тя увери, че най-голямата група ще продължи да подкрепя правителството и да работи за изпълнението на програмата на управляващото мнозинство.

 

„Заедно бихме могли да постигнем съгласие по дългосрочни проблеми на българското общество“, смята Дариткова. Според нея още през първите дни на новата парламентарна сесия се „очертават контурите на напрежение“ във вътрешен и международен план.

 

И през тази година от ГЕРБ отново очертаха образованието като основния си дългосрочен приоритет.

„Наясно сме, че от нивото на образованието зависи икономиката, образованието, правосъдната система, както и ценностната система на обществото“, подчерта Дариткова, която от парламентарната трибуна призова този приоритет да бъде припознат и от останалите политически сили.

 

 В декларацията на партията бе засегната и темата за състоянието на водната и екологичната инфраструктура. „Надявам се, че водата криза в Перник ще се превърне във възможност за ново и ускорено развитие в тази посока“, смята председателят на групата на ГЕРБ.

 

Тя обяви, че през настоящата сесия ще бъде отворена и темата за промени в Изборния кодекс и Закона за политическите партии, включително и в частта за размера на партийните субсидии, но увери, че това няма да бъде направено непосредствено преди следващите избори, за да нямат бъдещите промени конюнктурен или предизборен характер.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта