26 Февруари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.811 BGN
1 GBP = 2.3522 BGN
СТРАНА
15.01.2020 14:45

Коментари 0 / Видяна 454

Ананиев предлага частните болници да купуват лекарства само с обществена поръчка

Още по темата: Само една е кандидатурата за управител на НЗОК Внимавайте с рекламите за продукти за отслабване с моментални и чудодейни ефекти Ферментиралите храни могат да предизвикат подуване и главоболие Aлерголог: Поленовата алергия става все по-разпространена сред градското население Фармацевтите искат увеличение на таксата за скъпоструващите лекарства по НЗОК Подобрява се състоянието на детето от Димитровградско, със съмнения за малтретиране Правете това и ще смъкнете кръвното само за 15 минути Недостиг на маски, термометри и дезинфектанти в аптеките СЗО: Случаите на рак ще нараснат с 81% в страните с ниски или средни доходи до 2040 г. Затлъстяването причинява ранна смърт

 

И частните болници да бъдат задължени да правят обществени поръчки при закупуването на лекарства, както държавните и общинските.

Такива промени в Закона за обществените поръчки ще предложи здравният министър на финансовия си колега. Това обяви самият Кирил Ананиев в кулоарите на парламента.

 

Той и шефът на НЗОК д-р Дечо Дечев бяха на извънредна среща при шефът на парламентарната група на ГЕРБ и на Здравната комисия Даниела Дариткова, съобщи “24 часа”. 

 

Повод за нея станаха изнесените преди дни разкрития на Дечев за източване на Здравната каса чрез 7 пъти по-високи цени за лекарства, давани от частни болници.

 

„До този момент в министерството не бяха постъпвали сигнали за подобни разлики, това е първият”, обясни Ананиев. И директно изброи мерките, които ще предприеме по случая.

 

Министърът ще поиска да се направи проверка на лечебните заведения и търговците на едро за цените, по които се търгуват онкологичните и онкохематологичнити лекарства.

 

Той ще възложи и на Агенцията по лекарства да направи проверка на лечебните заведения за доставката на тези лекарства и да ги сравни с максималнодопустимите цени. А след това ще бъдат обсъдени и промени в наредбата.

Ананиев заяви и, че ще възложи проверка на финансовите показатели на болниците при доставка на онколекарствата.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта