27 Февруари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.8043 BGN
1 GBP = 2.3387 BGN
РЕГИОН
15.01.2020 15:04

Коментари 0 / Видяна 444

Ръст на туристите в Разлог отчете кметът Красимир Герчев на среща с Ангелкова

Още по темата: Разлог и Банско днес почитат паметта на Васил Левски Работилница за мартеници се открива в музея в Разлог МБАЛ – Разлог получи голямо дарение Англичани направиха дарение за детска градина "Снежанка" - с. Баня Община Разлог проведе конференция относно стартиране на проект „Повишаване на енергийна ефективност на административни сгради на РУ - гр. Разлог и РСПБЗН - гр. Разлог " "А ти, прегледа ли се?" – отбелязваме Световния ден за борба с рака Хотелиери и представители на туристическия бранш в с. Баня се срещнаха с кмета на селото Теснолинейката Добринище-Септември влезе в Топ 10 на „Гардиън” за най-добри пътувания с влак в Европа Най-младата писателка в Разлог – Евгения Гарабийска на среща с кметa на община Разлог- инж. Красимир Герчев С доказана отлична управленска експертиза кметът на Белица изнесе лекция по темата финансиране на общини

Кметът на Община Разлог, инж. Красимир Герчев бе домакин на срещата с министъра на туризма Николина Ангелкова. На срещата присъстваха Областният управител Бисер Михайлов, председателят на ОбС-Разлог д- р Мария Копанарова, д-р Емил Тончев – народен представител, кметове на населени места, хотелиери, общински съветници, гости и жители на града.

 

Инж. Красимир Герчев отчете сериозна позиция на Община Разлог в сектора на туризма, като отбеляза, че за миналата година, нощувките на територията на общината са били над 376 хил., което реално представлява ръст от 16 % и това е значително увеличение спрямо предходните две години. На срещата бяха зададени много въпроси от хотелиерите на министър Ангелкова, както и на кмета.

 

"Важна задача е да изградим система от отношения между различните министерства на правителството, да се синхронизира работата на министерството на туризма и регионите. Туризмът не е отделна индустрия, а съвкупност на компоненти от различни области. Например основната инфраструктура изисква по-нататъшно развитие. Важно е създаването на кадри, подготвени за работа в отрасъла. Търсенето на туристически услуги може да се удвои, ако има качествено предлагане", коментира още инж. Красимир Герчев. Община Разлог е способна да формира туристически продукт, който да задоволи всякакви заявки.

 

Ръст на туристите в Разлог отчете кметът Красимир Герчев на среща с Ангелкова

 

Министър Ангелкова благодари за подкрепата към сектора на правителството и местната власт и за добрите резултати през изтеклата 2019-та. Тя очерта добри перспективи и за развитието на специализираните видове услуги, визирайки балнео- и СПА, които са от голямо значение за тази част на България. В това отношение Разложкият край и особено обектите в село Баня имат своя чувствителен принос като целогодишни центрове за здравен туризъм.

Ръст на туристите в Разлог отчете кметът Красимир Герчев на среща с Ангелкова

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта