27 Февруари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.8043 BGN
1 GBP = 2.3387 BGN
СВЯТ
15.01.2020 16:43

Коментари 0 / Видяна 418

Гърция с ново Министерство за миграция и убежище

Още по темата: Стачка блокира Атина за 24 часа Започва строителството на ГКПП Рудозем - Ксанти Гърция избра жена за президент Гърция връща емигранти със заплата от 3000 евро 5 по Рихтер удари Гърция Нови тол такси между Серес и Солун от днес Гърция с ново Министерство за миграция и убежище Гърция дава на международен търг 10 пристанища Безработицата в еврозоната запазва предкризисното си ниво И Гърция влиза в битката за “Фолксваген”

 

С решение на премиера на Гърция Кириакос Мицотакис е създадено ново Министерство за миграция и убежище, а за министър е назначен Нотис Митаракис – досегашен заместник-министър на труда, съобщи МИА.

 

По информация на говорителя на гръцкото правителство, за заместник-министър е назначен Йоргос Кумуцакос, който и досега отговаряше за политиката за миграцията, но в рамките на Министерството за гражданска защита.

 

Още от самото начало правителството води различна политика по отношение на въпроса с бежанците и мигрантите.

 

Създаден е комплексен план, базиран на четири основни принципа: защита на границите, ускоряване на процедурите по предоставяне на убежище, увеличен брой на върнати мигранти, затворени центрове.

 

Всичко това се извършва успоредно с протичащото опразване на островите, в които има най-голям наплив на бежанци и мигранти.

 

Излагането на проблема по време на всички международни форуми е част от политиката на правителството по отношение на мигрантския въпрос.

 

Очаква се днес министърът и заместник-министърът да положат клетва пред президента.

 

Автор: БГНЕС, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта