27 Февруари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.8043 BGN
1 GBP = 2.3387 BGN
РЕГИОН
16.01.2020 10:25

Коментари 0 / Видяна 560

Георги Терзийски, АПИ: Не се отказваме нито от проекта, нито от европейското финансиране на АМ „Струма”

Още по темата: Гражданска коалиция „Да спасим Кресненски пролом“ организира протест в София Прокопани са първите 400 м от тунел „Железница“ на „Струма“ Прокуратурата протестира освобождаването на собственика на депото под АМ "Струма" Подробности за инцидента при който пострада работник в тунел „Железница“ Свличане на скална маса затрупа работник в новостроящия се тунел Железница на АМ „Струма” Извънредна проверка на боклука под АМ „Струма” ОбС- Кресна с важно решение за АМ „Струма” в дефилето Институции не могат да накарат собственика да изчисти отпадъците при АМ "Струма" Сметище под магистралата край Дупница може да стане причина за нов пожар Глобиха само 5000 лева фирмата, чието депо за отпадъци се запали под „Струма“ при Дупница

 

„Не се отказваме нито от проекта, нито от европейското финансиране на АМ „Струма”.

 

Оттеглянето дава възможността да продължим да работим по проекта още по-усилено и екипно, за да потърсим европейското финансиране.

 

Целта е да отговорим на новите приоритети на новата ЕК и приетия наскоро от нея европейски зелен пакт”, заяви в ефира на “Здравей, България” председателят на УС на АПИ Георги Терзийски.

 

„Оттегляме се, тъй като ЕК има препоръки, свързани с допълнителни мерки, които трябва да изпълним, по отношение на екологията.

 

Агенцията ще изпълни смекчаващи мерки в района на дефилето, които да намалят въздействието от увеличаващия се трафик от вече изградените етапи”, обясни той.

 

„Ние не трябва да прибавяме документи, а действия. Мерки, които са планирани по доклада на ОВОС при рехабилитацията на вече съществуващото трае след изграждане на новото, сега ще бъдат изпълнени по-рано.

 

Ние оттегляме апликационната форма, за да изпълним препоръките, свързани с екологията. Това не е отказ”, категоричен е Терзийски.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта