28 Февруари 2020
1 EUR = 0.5113 BGN
1 USD = 0.5606 BGN
1 GBP = 0.4346 BGN
СВЯТ
16.01.2020 10:41

Коментари 0 / Видяна 436

Двама загинали след изригването на вулкана във Филипините

Още по темата: Смъртен случай и ранени в Германия заради силни ветрове и снеговалежи Метеоролозите обясниха необичайно топлата зима Идва студ и сняг Градусите рязко скачат от неделя Бурята Денис взе жертви във Великобритания Идват дъжд и сняг след пролетните температури Бурята Денис удари Великобритания Ураганни ветрове със скорост 255 км/ч удариха Исландия Студ в Саудитска Арабия, над 20 градуса на Антарктика Циклонът „Киара“ ни връхлита през следващите дни

 

Двама души са загинали, а броят на евакуираните достигна 82 000 след изригването на вулкана Таал във Филипините, предаде БГНЕС.

 

Хората, живеещи в радиус 14 км от вулкана са напуснали домовете си от съображения за сигурност, съобщиха местните власти.

 

Въпреки риска, голям брой граждани отказват на се евакуират или са се върнали по домовете си. Поради тази причина полиция и военни са мобилизирани, да ги изведат от опасния район.

 

Научният институт по вулканология на Филипините предупреди, че Таал може да изригне мощно всеки момент и да затрупа с пепел и лава пътищата и да откъсне от света близките населени места.

 

След изригването му на 12 януари, голям брой полети от и за летището в Манила бяха анулирани.

 

Таал, който е най-малкият вулкан в света, е един от 10-те активни във Филипините.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта