28 Февруари 2020
1 EUR = 0.5113 BGN
1 USD = 0.5606 BGN
1 GBP = 0.4346 BGN
СТРАНА
16.01.2020 11:41

Коментари 0 / Видяна 340

Председатели на парламенти от Западните Балкани идват на среща у нас

Още по темата: Изслушват Бойко Борисов в парламента днес Отмениха концерт на Гвардейския оркестър в зала България заради коронавируса Засега няма промяна в достъпа до здравеопазване на българите във Великобритания Патриотите на крачка от бой в парламента Депутатите изслушват Ананиев и Маринов за мерките срещу коронавируса Държавен вестник обнародва Закона за хазарта Няма да питаме съседите при регистрация на апартамент или стая за гости Само Спортният тотализатор ще организира лотарийни игри Поправките в закона за влизането ни в еврозоната минаха и на второ четене без дебат Депутатите приеха курсът на лева към еврото да остане същият

 

Председатели на парламенти от държави в Западните Балкани идват на среща у нас през първата половина на 2020 година. Новината обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е и неин инициатор, заедно с българския еврокомисар Мария Габриел.

 

„Заедно с Мария Габриел ще направим тази среща, защото на нея също й предстои обиколка в страните от Западните Балкани.

 

Мисля, че това е тема, която трябва да продължим и се надявам от тук нататък да продължим доброто сътрудничество между българския еврокомисар и българския парламент. Отбелязахаме и ролята на националните парламенти в ЕП и ЕК“, отбеляза Караянчева пред журналисти.

 

От своя страна Мария Габриел благодари за топлото посрещане в българския законодателен орган и подчерта: „За мен е много важно, от името на ЕК, още веднъж да потвърдим колко ключова е ролята на националните парламенти в процеса на вземане на решения за целия ЕС.

 

Българският еврокомисар е категорична – в следващите две години предстоят много интензивни дебати за бъдещето на Европа.

 

„Мисля, че тук националните парламенти, като пряко избрани от гражданите, ще бъдат онзи силен глас, който ще ни позволи да модернизираме своите институции, но най-вече да защитим интересите на гражданите, така че техният дневен ред да бъде и дневенаред на институциите на национално и на европейско ниво“, отбеляза тя.

 

Мария Габриел припомни, че темата за евроинтеграцията на Западните Балкани бе повдигнати именно по време на Българското председателство на Съвета на Европа и вече две години стои високо в дневния ред на Стария континент.

 

„Този принос не бива да бъде смятан за даденост. За това всички, уверени в регионалната лидерска роля на България за този регион, се радвам, че обсъждаме и реализираме следващи инициативи“, допълни още тя.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта