26 Февруари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.811 BGN
1 GBP = 2.3522 BGN
СТРАНА
16.01.2020 12:51

Коментари 0 / Видяна 434

Пак ще нищят болничните, ще се обсъждат 40 мерки срещу злоупотреби

Още по темата: Само една е кандидатурата за управител на НЗОК Внимавайте с рекламите за продукти за отслабване с моментални и чудодейни ефекти Ферментиралите храни могат да предизвикат подуване и главоболие Aлерголог: Поленовата алергия става все по-разпространена сред градското население Фармацевтите искат увеличение на таксата за скъпоструващите лекарства по НЗОК Подобрява се състоянието на детето от Димитровградско, със съмнения за малтретиране Правете това и ще смъкнете кръвното само за 15 минути Недостиг на маски, термометри и дезинфектанти в аптеките СЗО: Случаите на рак ще нараснат с 81% в страните с ниски или средни доходи до 2040 г. Затлъстяването причинява ранна смърт

 

Темата за злоупотребите с болнични ще бъде обсъдена в едномесечен срок в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Работодатели, синдикати и държавата са се фокусирали върху 40 мерки за ограничаване злоупотребите, а при приемането им могат да се наложат законодателни промени.

 

Това обяви в Министерския съвет Деница Сачева, като даде подробни данни, според които броят на болничните през последните години драстично се е увеличил.

 

Какви точно мерки ще се вземат и кой ще плаща болничните обаче министърката не уточни. Щяло да се търси баланс, така че да се гарантира интереса на всички страни, както и да не се отнемат права на хората.

 

„Имаме на масата 40 разнообразни мерки. Но това, което се споразумяхме, е да не се натоварва бюджетът, работодателите да получат своите мерки за ефективност, сигурност и контрол и да направим така, че да няма нарушаване на вече дадени права на гражданите.

 

Обсъждат се различни варианти, но най-важното е, че права на хората няма да се отнемат“, каза сачева, без да издава подробности.

 

Очаквайте подробности...

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта