28 Февруари 2020
1 EUR = 0.5113 BGN
1 USD = 0.5606 BGN
1 GBP = 0.4346 BGN
СТРАНА
16.01.2020 14:58

Коментари 0 / Видяна 382

Обмислят механизъм за действие при отнемане на българчета в чужбина

Още по темата: Премиерът Бойко Борисов разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган Борисов: Няма никакво основание да се крие информация за болни от коронавирус Премиерът разпореди: Да се задейства зареждането на маски и дезинфектант Борисов изпрати армията и жандармерията на границата с Турция, за да спрат мигрантите Борисов събира извънредно министрите и щаба за коронавируса Правителството отдели 25 млн. лв. за физкултурни салони „Български пощи“ ще разпространяват вестници и списания Четиринайсет души са изолирани във ВМА със съмнения за коронавирус Премиерът Борисов: Важно е тази година да имаме интерконектор, по който да тече втечнен газ от различни източници България и Гърция задълбочават сътрудничеството си в сферите на транспорта, туризма и инвестициите

Социалната министърка даде подробности заедно с Екатерина Захариева по случая с бебето в Германия

Държавата оказва пълно съдействие и институциите са в координация по случая с отнетото дете от българско семейство в Германия заради съмнение за тормоз от страна на родителите. Това обобщи външният министър Екатерина Захариева. В същото време социалната министърка Деница Сачева обобщи, че трябва да се въведе държавен алгоритъм за действие при подобни случаи, които, по думите й, зачестяват.

 

„На 9-и през нощта е получен сигнал в нашата консулска служба. Във връзка сме с родителите и с всички отговорни институции в Германия. Консулът от Берлин е командирован в Хамбург и се е срещнал с родителите и техния адвокат. На 21-и ще бъде и първото дело. Поискали сме достъп на нашия консул до съдебното заседание. Оказваме пълно съдействие, в България министерствата са в координация“, посочи Захариева.

 

Тя добави, че се работи в защита на интересите на детето и семейството и изрази надежда, че ще бъде изяснена обективната истина.

 

От своя страна социалният министър Деница Сачева каза, че ще бъде направен механизъм какво може да направи държавата за нарастващия брой подобни случаи. Конкретна информация социалната министърка обеща да предостави през следващата седмица.

 

„Това, което на този етап съветваме, е всички граждани, които имат различни казуси със социални служби на други страни, да сезират ДАЗД, така че тя да координира действията на адвокатите, консулствата и защитата на гражданите“, посочи социалният министър.

 

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта