28 Февруари 2020
1 EUR = 0.5113 BGN
1 USD = 0.5606 BGN
1 GBP = 0.4346 BGN
СТРАНА
16.01.2020 17:55

Коментари 0 / Видяна 352

Нено Димов остава в ареста

Още по темата: Премиерът Бойко Борисов разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган Борисов: Няма никакво основание да се крие информация за болни от коронавирус Премиерът разпореди: Да се задейства зареждането на маски и дезинфектант Борисов изпрати армията и жандармерията на границата с Турция, за да спрат мигрантите Борисов събира извънредно министрите и щаба за коронавируса Правителството отдели 25 млн. лв. за физкултурни салони „Български пощи“ ще разпространяват вестници и списания Четиринайсет души са изолирани във ВМА със съмнения за коронавирус Премиерът Борисов: Важно е тази година да имаме интерконектор, по който да тече втечнен газ от различни източници България и Гърция задълбочават сътрудничеството си в сферите на транспорта, туризма и инвестициите

 

Бившят екоминистър Нено Димов, обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник, остава за постоянно в ареста.

 

Апелативният специализиран наказателен съд заседава повече от 4 часа и накрая потвърди първоинстанционното решение Димов да търпи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Според магистратите има опасност той да извърши нови престъпления, както и да повлияе на свидетели по делото.

 

 

От държавното обвинение днес обявиха, че ще поискат експертизи за установяване на цената, на която двете предприятия са получавали вода за промишлени нужди от язовир „Студена“. Според разследващите Нено Димов е давал разрешение за това, въпреки че е бил надлежно информиран в писмен вид, че водата в намалява, а разходът е значително по-голям от притокът на язовира.

 

 

Според адвоката на Димов - Ина Лулчева, цялото обвинение срещу бившия министър се базира единствено на предположения.

 

От своя страна Нено Димов посочи пред съда, че в решенията си се е доверявал на експерти.

Автор: БГНЕС, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта