22 Октомври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
ОБЩЕСТВО
17.01.2020 12:33

Коментари 0 / Видяна 1378

Ще бъдат ремонтирани част от клетките в благоевградския зоопарк

Още по темата: Годишен отчет за изпълнението на бюджета представиха в Благоевград Без изненади! „Временните“ директори на детски градини в Благоевград остават за постоянно Конкурсите за директори в Благоевград – приказки с ОЧАКВАН край Ще намали ли Общината „тротоарното право“ за заведенията? Общинската администрация в Благоевград възстанови работата си Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града!

 

Ремонт на зоологическата градина в Благоевград, предвиждат от Общината през настоящата година. За целта вече за заделени 170 000 лв., с които ще се модернизират клетките на животните.

 

Въпреки взетите мерки за охрана на парка, обаче набезите върху животните продължават.

 

В зоопарка има над 32 вида животни. Строителството на зоопарка е започнало през 1962 година.

 

Към момента са ремонтирани клетките на мечките. Общината започва ремонти и на още клетки. Инж. Евгени Терзиев обясни, че общината е предвидила около 170 000 лева за ремонт на част от клетките, огражденията и карантинно помещение. За издръжка на зоопарка през 2020 година са предвидени 280 000 лева.

 

На първия етап от ремонта ще бъдат обновени клетките, за които е най-належащо, за да се поддържа лиценза на зоопарка.

 

Продължаващ проблем в зоопарка са набезите. Управата на се опитва да се справи с тях заедно с дирекцията на МВР.

 

Управителят на зоопарка д-р Крум Попниколов обясни за БНТ, че ще има нови животни в зоопарка когато им бъдат осигурени подходящи условия. Предвижда се разширяване, но това ще стане поетапно, пише БНР.

 

На фона на предвидените 450 000 лв. през тази година за ремонт и издръжка на зоопарка, сред обществото в Благоевград все по-сериозно се коментира дали той изобщо трябва да съществува и какви са ползите за града от него в този му вид.

 

Освен това, представители на различни природозащитни организации коментират, нееднократно са алармирали за нехуманни условия, в които са принудени да живеят животните там.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта