26 Февруари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.811 BGN
1 GBP = 2.3522 BGN
СТРАНА
17.01.2020 14:22

Коментари 0 / Видяна 520

Воля може и да не подкрепи правителството на вота на недоверие

Още по темата: Засега няма промяна в достъпа до здравеопазване на българите във Великобритания Патриотите на крачка от бой в парламента Депутатите изслушват Ананиев и Маринов за мерките срещу коронавируса Държавен вестник обнародва Закона за хазарта Няма да питаме съседите при регистрация на апартамент или стая за гости Само Спортният тотализатор ще организира лотарийни игри Поправките в закона за влизането ни в еврозоната минаха и на второ четене без дебат Депутатите приеха курсът на лева към еврото да остане същият Ратификацията на СЕТА мина на първо четене в парламента Лотарийните игри ще се организират само от Спортния тотализатор

 

Нито един независим депутат не дойде на консултациите с БСП, Горанов не смята да си търси нова работа за след вота.

 

От Воля ще помислят още няколко дни дали да подкрепят правителството на предстоящия вот на недоверие, но има вероятност от партията на Веселин Марешки да подпомогнат БСП в желанието им да съборят правителството.

 

Това стана ясно от провелата се в парламента среща между представители на двете партии, на които левицата представи работни мотиви на вота, който готви срещу кабинета „Борисов 3“ заради политиката му по опазване на околната среда и управление на водите.

 

„В продължение на 50 минути представихме мотивите си на Воля. Стана експертен и продуктивен разговор. Съгласиха се за проблемите, които ние всички виждаме в страната, но помолиха за няколко дни размисъл, защото трябва да бъдат обсъдени мотивите. Остава те да преценят дали ще подкрепят вота или не. Но духът и диалогът бяха много добри и ние сме удовлетворени. Нека те да преценят. Ситуацията е кризисна и ще решат дали ще подкрепят едно правителство, което от ден на ден е в криза във всеки един сектор, или ще решат да вървим към предсрочни избори“, разказа Драгомир Стойнев от левицата.

 

Междувременно стана ясно, че нито един от независимите народни представители, поканени официално от БСП на разговори по темата, не е присъствал на тях.

„От днес може да ги наричаме зависими“, смята Стойнев.

 

„Изслушахме мотивите на БСП, интересни неща ни споделиха. Тепърва, ако такъв вот бъде внесен, ще обсъдим конкретно, защото доколкото разбрахме мотивите са много повече, от това, което те успяха да ни представят и ще вземем нашето решение“, посочи от своя страна Кръстина Таскова, заместник-председател на ПГ на „Воля“.

 

Тя обяви, че мотивите на вота ще продължат да бъдат обсъждани от депутатите в групата, но има вероятност тя да го подкрепи. „Ние сме опозиция“, категорична бе Таскова.

 

Дотук категорична подкрепа за БСП, в желанието им да съборят кабинета, са заявили единствено от ДПС. Сборът на гласовете на двете групи е 104, а за да падне правителство са необходими минимум 121.

 

Теоретично, ако към този брой се прибавят и депутатите от „Воля“, които са 12, числото нараства до 116. Така се очертава възможността съдбата на кабинета да остане в ръцете на независимите народни представители, които са общо 8 на брой, а повечето от тях са напусналите групата на „Обединени патриоти“ членове на „Атака“.

 

Кратък коментар по темата направи и финансовият министър Владислав Горанов, който дойде в парламента, за да участва в редовния парламентарен контрол.

„Правителството е подкрепено от парламентарните групи на „Обединени патриоти“ и ГЕРБ. То ще функционира дотогава, докато повечето от половината народни представители не решат друго.

 

Дотук, без да правим различни аритметични интерпретации, не се чувствам свободен, след вота, да си търся друга работа“, пошегува се той.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта