26 Февруари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.811 BGN
1 GBP = 2.3522 BGN
СТРАНА
17.01.2020 15:48

Коментари 0 / Видяна 490

Законът за хазарта отново влиза в парламента

Още по темата: Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Република Кипър Никос Анастасиадис Премиерът Бойко Борисов свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността Борисов: Приемам критиката, но не и лъжата (Снимка) Борисов от джипа: България върви добре по всички критерии Борисов: Расте броят на българите, които се завръщат в родината (Снимка) Борисов: Средствата от ЕС ни помагат да се движим по-бързо напред Социалното министерство издирва младежите, които нито работят, нито учат Борисов: За стотен път ще кажа - нямам имоти в Испания МТСП ще прави промени в Закона за социалните услуги през лятото Младен Маринов: МВР няма информация за разследване на испанските власти срещу Борисов

 

“Обединени патриоти” предлагат промени в Закона за хазарта, с които се забранява извършването на лотарийни игри от частни фирми. Вносителят на законопроекта Валери Симеонов.

 

“На първо място залагам забраната за извършване на лотарийни игри от частни фирми.

 

Редно е това да бъде държавен монопол, както е в много държави от ЕС, защото тогава част от печалбите, са гарантирани, че ще отиват в Спортния тотализатор”, посочи Симеонов.

 

Предвижда се и забрана за продажби на лотарийни билети в радиус по-малък от 300 метра от учебни заведения, детски градини и университети, посочи вносителят.

 

Симеонов заяви, че вече е получил подкрепа за законопроекта от управляващите от ГЕРБ, от министъра на спорта Красен Кралев и министъра на финансите Владислав Горанов, и от премиера Борисов.

 

Комисията по хазарта от колективен да стане едноличен орган, ще предложи финансовият министър Владислав Горанов.

 

В аванс в кулоарите на парламента той анонсира, че промените в закона за хазарта се очаква да са готови до месец.

 

Очаква се позиция на Национална лотария.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта