26 Февруари 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.811 BGN
1 GBP = 2.3522 BGN
СТРАНА
17.01.2020 17:47

Коментари 0 / Видяна 498

Екоминистърът обеща нова система за контрол на отпадъците

Още по темата: Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Република Кипър Никос Анастасиадис Премиерът Бойко Борисов свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността Борисов: Приемам критиката, но не и лъжата (Снимка) Борисов от джипа: България върви добре по всички критерии Борисов: Расте броят на българите, които се завръщат в родината (Снимка) Борисов: Средствата от ЕС ни помагат да се движим по-бързо напред Социалното министерство издирва младежите, които нито работят, нито учат Борисов: За стотен път ще кажа - нямам имоти в Испания МТСП ще прави промени в Закона за социалните услуги през лятото Младен Маринов: МВР няма информация за разследване на испанските власти срещу Борисов

 

Мисля, че в най-скоро време ще имаме нова система за контрол на отпадъците, увери новият министър на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро.

 

„Формата за контрол трябва да се промени“, категоричен е той.

 

Димитров не коментира кой е заместник-министърът в МОСВ, разписал за вноса на боклук от Италия, станал обект на проверка, както констатираха от прокуратурата. „Не съм получил материалите. Като дойдат, ще се запозная“, заяви той.

 

„Това е част от задачите, които ми възложи премиерът – дали трябва или не трябва мораториум. Какво да направим, за да не се продължава по този начин? Дава се сертификат от чужбина за едно, а ние се притесняваме, че е друго. Едни казват: „Да си работим, както досега“, но от друга страна виждам, че премиерът не е доволен“, коментира още екоминистърът.

 

Той обяви, че вече е създал междуведомствена група, която да обсъди въпроса.

 

„Регионалните структури сами издават разрешенията, сами си ги контролират. Министърът няма влияние върху техни решения – нито да ги даде, нито да ги отмени. Не бягам от отговорност, но сериозно се замислям, дали докато не приемем новата форма на контрол, териториалните структури да се въздържат да издават разрешения за нов“, допълни още Димитров.

 

„Искам всичко, което влезе в България, да се знае от къде е и какво е. Ако някой е нарушил нещо, да си понесе санкциите“, категоричен е министърът, който обяви още, че по темата с боклука днес ще бъде на проверка в Бобов дол. 

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта