01 Април 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
17.02.2020 17:28

Коментари 0 / Видяна 1212

Идват дъжд и сняг след пролетните температури

Още по темата: 220 машини чистят пътищата в страната, има условия за преспи и навявания Над 90 снегорина са чистили снега в София през нощта Времето през първата половина на април (Снимка) Какво време ни очаква в началото на април? Над 340 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж Жълт код за сняг в 12 области на страната Топло до края на седмицата, сняг и студ от понеделник Какво време ни очаква през следващите дни Затопляне на времето в следващите дни В Банско има 60-80 см нов сняг

 

Седмицата започва с топло, сухо и тихо време. Облачността през деня ще е рехава, с напредването на деня – малко по-значителна в Северозападна България. Вятърът ще бъде слаб. Около и след обяд температурите ще варират между 11 и 16 градуса. Най-топло ще бъде в централната част на Предбалкана и в Югозападна България.

 

 

В планините ще е слънчево и нетипично топло. Температурите в ранния следобед ще са между 6 и 12 градуса, в Смолян и Банско – до 13 градуса. Топлото време предполага активно снеготопене по местата със снежна покривка.

 

 

Във вторник температурите ще са с градус-два по-високи. От сряда постепенно ще нахлува по-студен въздух, а в четвъртък и петък над Балканите ще се развива средиземноморски циклон с валежи от дъжд и сняг. За двата дни моделите за прогнозиране изчисляват между 5 и 20 литра на квадратен метър – по-значителни количества в планините и предпланинските райони. С падането на температурите дъждът ще премине в сняг по местата с по-голяма надморска височина на Западна и Централна България. Най-малко валежи се очакват в Североизточна България.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта