06 Април 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
19.02.2020 12:16

Коментари 0 / Видяна 528

Фандъкова обяви кои спорни пътища около София ще са без винетка

Още по темата: Отменя се затварянето на входно-изходните пътища в град Гоце Делчев Затварят пътя между Бело поле и Българчево Постепенно e възстановена работата по Лот 3.1 на автомагистрала „Струма“ Пътната отсечка Лиляново-Попина лъка се затваря Още един екип на РЗИ отива на Кулата заради трафика Близо 400 машини чистят пътищата в страната Ремонтират участък от АМ „Тракия“ Границите ни остават затворени за страни от трети държави до 17 април Възможни са затруднения при продажбата на е-винетки и маршрутни карти на 31 март Транспортните фирми в Благоевградско са пред фалит

 

Списък с 11 отсечки в рамките на Столична община, за които няма да се изисква винетка, публикува в социалните мрежи кметът Йорданка Фандъкова.

 

Темата стана актуална през последните дни, след като се разбра, че с въвеждането на тол системата може да отпадне дългогодишната договорка на някои отсечки около София да няма контрол от АПИ.

 

Опасенията на жители на Нови Искър, че ще си плащат, за да ходят на работа, ги вдигнаха на протест. В Бистрица пък неизвестни лица срязаха преброителна рамка на тол системата.

 

Участъците без винетки са:

 

  Път № 181 в участъка от София до с. Железница/Плана

 

    Път №82 в участъка от София до Панчарево и с. Кокаляне и от Кокаляне до Долни Пасарел

 

    Софийски Околовръстен път

 

    Северна Скоростна тангента

 

    Участък от път № 8 -Е80 в участъка от бул. „Сливница" до пътен възел "Божурище"

 

    Участък от път № 189 между СОП и гр. Банкя - разклона от Суходолски път

 

    Участък от път №1 - Е79 между "Черния Кос" и ул. „Войнишко въстание" с. Владая

 

    Участък от път №1 - Е79 между СОП и с. Желява

 

    Участъка от път (III - 802 ) между бул. „Европа“ и гр. Банкя

 

    Участъка от ул. „Малобучески път“ между кв. „Суходол“ и с. Мало Бучино

 

    Републикански път II-81 - от СОП до с. Волуяк"

 

От приложената към публикацията карта прави впечатление, че някои безплатни отсечки са изолирани и от двете си страни от платени такива.

 

„За всички населени места на територията на Столична община се осигурява път, по който се пътува до София без винетка. Списъкът с тези пътища, който изготвихме, многократно е обсъждан с ръководството на агенция „Пътна инфраструктура“.

 

Това е и позицията, която защитаваме от началото на обсъжданията на тол системата. Ние имаме готовност да участваме в поддръжката на тези пътища, които са част от републиканската пътна мрежа“, пише Фандъкова в профила си.

 

Останалите общини също трябва да обявят за кои отсечки в рамките им не желаят да се плаща винетка - като са готови в замяна да поемат поддръжката на шосетата.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта