14 Юли 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
21.02.2020 17:32

Коментари 0 / Видяна 512

Подобрява се състоянието на детето от Димитровградско, със съмнения за малтретиране

Още по темата: Тежко остава състоянието на пострадалото на АМ „Тракия“ дете Лекарският съюз: Касата или МЗ да покрият разходите за PCR тестове на пациенти при хоспитализация Лекари спорят да се тестват ли децата за COVID-19 преди ваксина Подготвят заповедта за възобновяване на детските и женските консултации Отбелязваме Световния ден на здравето Монтираха станция за сгъстен въздух в Тубдиспансера в Благоевград Продължава бумът на морбили в Пернишко Баба Иванка с успешна операция от инсулт в условия на пандемия (Видео) Прекаленото миене на ръце може да бъде опасно Кои са най-опасните храни за сърцето

 

3-годишното дете от Димитровградско, което бе прието преди два дни в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив с тежки наранявания и хематоми, вече е в по-добро състояние.

 

Момченцето е контактно и адекватно, съобщиха лекарите.

 

В момента то се намира все още в интензивния сектор на Клиниката по детска хирургия, но ще бъде приведено в Клиниката по неврохирургия.

 

Припомняме, че вчера детето, което беше прието в болницата с диагноза  „субдурален хематом“, беше оперирано по спешност от неврохирурзите на лечебното заведение. То бе в тежко състояние и с опасност за живота, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

 

Момченцето е пристигнало в университетската болница с множество травми. От прокуратурата съобщиха, че на 19 февруари детето е заведено в димитровграсдката болница от 23-годишната му майка.

 

ри медицинския преглед обаче е установено, че то е недохранено, има предишна черепно-мозъчна травма и лекарите се усъмнили, че то е малтретирано.

 

Когато попитали майката за травмите, тя обяснила, че малчуганът е паднал по стълбите на къщата преди няколко дни.

 

Районната прокуратура в Димитровград наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на 3-годишното дете.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта