01 Април 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
ОБЩЕСТВО
25.02.2020 10:50

Коментари 0 / Видяна 876

Богата празничнa програма за 1-ви март в Благоевград

Още по темата: Призовават кмета на Благоевград към действия Областният управител Бисер Михайлов свика спешно кризисния щаб за Коронавируса! На училище по време на пандемия Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу COVID-19 Благоевградчани излизат на протест Малки и големи посрещнаха Баба Марта на площада в Благоевград Започват номинациите за "Жена на годината в Благоевград” С Масленица руснаците в Благоевград изпратиха зимата Въжен парк – Благоевград отваря врати на 1 март Община Благоевград отново предаде хората. Винетките остават

 

Община Благоевград ще отбележи 1 март с богата празнична програма на площад „Македония“ от 11:00 часа.

 

Община Благоевград и най-малките жителите на града ще посрещнат заедно Баба Марта, а под ръководството на преподаватели от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и с помощта на Баба Марта те ще имат възможност да се включат в ателие на открито и да изработят най-красивата мартеница, символ на здраве, щастие и дълголетие.

 

Навсякъде по света хората посрещат пролетта с огромна радост и вълнение, но България е една от малкото държави, които празнуват нейното идване с толкова голям празник, изпълнен с традиции, чиито корени се крият в далечното минало на нашия народ.

 

На 1 март се отбелязва и денят на самодееца, празник, обединяващ хора с различни професии и социален статус, възраст и пол, но всички, водени от любовта към традиционното и съвременното изкуство.

 

Община Благоевград и Народно Читалище „Никола Вапцаров 1866“ – Благоевград са подготвили пъстър пролетен концерт, с участието на самодейни състави от Благоевград.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта