17 Януари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6133 BGN
1 GBP = 2.1976 BGN
ОБЩЕСТВО
26.02.2020 10:56

Коментари 0 / Видяна 4242

Община Благоевград отново предаде хората. Винетките остават

Още по темата: 5 села в Община Благоевград остават без детски градини до края на август Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград

 

 

Община Благоевград не е подала заявление в МРРБ за освобождаване на републиканската пътна мрежа на територията ѝ от винетни такси, съобщава Струма ком. Това означава, че въпреки недоволството си, стотици жители на селата Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Дъбочица, Габрово, Селище, Дренково, Логодаж, Клисура и Обел ще продължат да плащат винетки, за да стигнат до общинския център.

 

Проблемът стои от години, но до сега така и не се намира решение за него. На практика, хора, които живеят на територията на община Благоевград, избират кмета ѝ и нямат осигурен алтернативен общински път за придвижване, са принудени да плащат, за да стигнат до работното си място например. Немалък е и броят на възрастните хора, които пътуват от Благоевград до някое от селата, където имат нива или градина. Единствената алтернатива за всички остава общественият транспорт, който обаче не винаги е достатъчно удобен.

 

Общественото недоволство по темата ескалира преди седмица, когато жители на села около София блокираха пътища именно по същата причина. Тогава премиерът Бойко Борисов се разпореди, че щом избират кмет на общината, няма логика да плащат винетка, за да стигнат до общинския център и даде възможност на всички общини в България да заявят кои пътища на тяхна територия да бъдат освободени от пътен налог.

 

От Община Благоевград обаче явно са преценили, че гражданите ѝ са достатъчно богати и могат да продължат да плащат по 97 лв. за винетка вместо да се отделят пари от бюджета за поддръжка на пътища, които от републикански биха станали общински.

  

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта